THY'den Çanakkale Zaferi'ne özel rota

THY'den Çanakkale Zaferi'ne özel rota

Türk Hava Yolları, Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümünü gökyüzünde çekilen bir video ile kutladı. 

THY resmi sosyal medya hesabında yayınlanan görüntüler TK2312 (TK18CK) sefer sayılı İstanbul-İzmir uçuşunda kaydedildi. Şirket, bu uçuşunu özellikle Gelibolu yarımadası üzerinden gerçekleştirdi.

thy-canakkale-ozel.jpg

Şirketin resmi hesabından yapılan paylaşımda, "Bizler için ebediyete intikal edenleri, ebediyen unutmayacağız! Türkiye’nin bayrak taşıyıcı havayolu olarak; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyoruz" ifadeleri kulanıldı.

"ASLA UNUTMAYACAĞIZ"

Bu anlamlı güne ve uçuşa özel belirlenen THY18CK uçuş kodu ile İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan havalanan uçağın kaptan pilotu Murat Söylemez, kalkıştan bir süre sonra yolculara Gelibolu semalarında olduklarını belirterek; “Hiç görmedikleri bizler için canlarını feda edenleri, asla unutmayacağız…” anonsunu yaptı.

Anons sonrası Çanakkale Türküsü eşliğinde, destanın yazıldığı toprakların üzerinde duygu dolu anlar yaşayan  yolcular, bu anlamlı uçuşu dakikalarca süren alkışlarıyla daha da özel kıldı. Uçak daha sonra İzmir’e yöneldi.

Kaptan Pilot Murat Söylemez’in bu uçuşa atanmasının ise ayrı bir anlamı vardı. Murat Söylemez üç yıl önce, zaferin yüzüncü yılında Türk Hava Yolları Yayınları ile “Gelibolu 1915, 100 Yıl Sonra Yeniden” isimli bir kitap çıkarmış ayrıca  Gelibolu Savaş Müzesi’nin de kurucularından biri olmuştu.

İşte THY'nin TK18CK sefer sayılı uçuşta kaydedilen o görüntüler

Airport Haber

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.