THY'de grev günü

THY'de grev günü

22 yıl sonra ilk grevin yaşanacağı THY’de gözler uçuş ekipleri başta olmak üzere THY çalışanlarına çevrilmiş durumda. Türk Hava Yolları yönetimi...

22 yıl sonra ilk grevin yaşanacağı THY’de gözler uçuş ekipleri başta olmak üzere THY çalışanlarına çevrilmiş durumda. Türk Hava Yolları yönetimi ile 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşamayan Hava-İş Sendikası'nın grevinin yaşandığı Atatürk Havalimanı'nda seferler aksamadı. Türk Havayolları Basın Müşaviri Ali Genç yaptığı açıklamada saat 03.00'dan saat 07.00'a kadar 83 seferin sorunsuz şekilde yapılığını bildirdi.

THY yönetimi ile aralarındaki temel uyuşmazlık konusunun, işten çıkarılan 305 işçinin işe iade edilmesi olduğunu söyleyen Hava İş Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Yağcı, “Saat 03.00 itibariyle grev kararımızı uygulamaya koyuyoruz. Yasal bir hakkın kullanımı olan grevimize, THY çalışanı üyelerimizin gerekli desteği vereceğine inanıyoruz” dedi.

'Sabah etkisini gösterecek'

THY yönetiminin grevin etkisinin düşük olduğu yönünde mesaj vermek için son dakikada idari kadrodan atamalar yapma yoluna gittiğini savunan Yağcı, “Ancak sabah 07.30-08.00'den itibaren grevimiz iç ve dış hatlarda etkisini gösterecek” diye konuştu.

Pilotlar katılmıyor

THY'de görevli pilotların ise greve katılmama kararı aldığı öğrenildi. Türk Hava Yolları yönetimi ile 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşamayan Hava-İş Sendikası'nın yapacağı greve Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) katılmama kararı aldı. Hava İş Sendikası grev kararını 10 Nisan'da THY Genel Müdürlüğü'ne asmış ve şirkete uzlaşma için süre tanıdığını açıklamıştı.

Çevik kuvvet havalimanında grev nöbeti tutuyor

Öte yandan grev nedeniyle Atatürk Havalimanı’na 500 çevik kuvvet polisi sevk edildi. Çevik kuvvet otobüsleriyle havalimanına gelen polisler, görev yapacakları noktalara yerleştirildi. Sabah saatlerinden itibaren alandaki polis sayısının artacağı öğrenildi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.