THY ürettiği mutfağı Boeing’e satacak

THY ürettiği mutfağı Boeing’e satacak

THY’nin bağlı ortaklığı TCI Kabil İçi Sistemleri, ilk yerli uçak iç mutfağı Galley’i üretti. THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu “Galley’le...

THY’nin bağlı ortaklığı TCI Kabil İçi Sistemleri, ilk yerli uçak iç mutfağı Galley’i üretti. THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu “Galley’le Boeing’in global listesine girdik. Ürünü hafifleterek daha rekabetçi olacağız. Boeing’in sattığı her uçak ihalesine de gireceğiz” dedi.

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, lansmanı yapılan ilk yerli uçak iç mutfağı ‘galley’ ürününün satışı konusunda iddialı olduklarını belirterek, “Ürün Boeing’in global listesine alındı. Boeing’in sattığı her uçak ihalesine de ürünümüzü satma adına gireceğiz. Boeing’in sipariş aldığı her uçağın galley üretimine bundan böyle talibiz” dedi. THY, Türk Hava Yolları Teknik ve TAI ortaklığında kurulan TCI Kabin İçi Sistemleri AŞ, tasarımı Türk mühendisler tarafından yapılan ilk yerli kabin içi mutfağı ‘galley’ üretimi lansmanında konuşan Topçu, galley ürününün kilogram fiyatının 550 dolar olduğuna, Türkiye’de ortalama ihracat kilogramı değerinin ise 1.5 dolar civarında olduğuna dikkat çekti. Önümüzdeki dönemde de aksesuar üretimleriyle ilgili yeni projeler üzerinde çalışacaklarını belirten Topçu, yerli ‘galley’ ürünüyle ilgili şunları kaydetti:

Dokuz uçak daha alacağız

“Bu yıl, altyapı çalışmalarına büyük ehemmiyet verdiğimiz bir yıl olarak ön plana çıkıyor. Hizmet kalitemizi artırmak ve küresel havacılık endüstrisine katkı sağlamak öncelikli hedeflerimiz arasında. Havacılık sanayiinde aktif rol üstlenmek ve lojistik destek almak için kurduğumuz şirketlerden biri de TCI Kabin İçi Sistemleri, uluslararası standartlarda üretim yapan ve yakın gelecekte bulunduğu faaliyet alanının etkin markalarından biri olarak değerlendirilecek yüksek potansiyelli bir ortaklık. Bu törenle TCI kabin içi mutfakları ile donatılmış ilk ticari uçağımızın teslimini kutluyoruz. Şubat ayının başında filomuza katılan Boeing Next-Generation 737-800 tipi bu uçağın yanı sıra bu yıl içinde TCI uçak mutfaklarıyla donatılmış dokuz uçak daha teslim alacağız. Biz bu ürünü daha rekabetçi kılmak adına özellikle ağırlık konusunda çalışıyoruz. Ağırlığını hafifletip daha rekabetçi bir konuma sokacağız.” Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Bernard Dunn ise bu girişimin, Boeing ile Türk havacılık ve uzay sanayii arasındaki derin ve büyümekte olan işbirliğinin önemli bir göstergesi olduğunu söyledi. Dunn, THY ile işbirliğini geliştirme konusunda Boeing olarak istekli olduklarını vurguladı.

STAR

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.