THY, Turkish Technic ve TUSAŞ ortaklığı geliyor

THY, Turkish Technic ve TUSAŞ ortaklığı geliyor

THY, Turkish Technic A.Ş. ve TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş uçak kabin içi ürünleri ve komponentlerin tasarımını, üretimini, lojistik desteğini, modifikasyonunu ve pazarlamasını gerçekleştirmek üzere Ortak Girişim Şirketi kuruyor.

Türk Hava Yolları, Turkish Technic A.Ş. ve TUSAŞ, Türkiye’de uçak kabin içi ürünleri imalatını birlikte gerçekleştirmek üzere mutabakat sağladı. “Türk Kabin İçi Sistemleri Sanayi A.Ş.” adı altında kurulacak Ortak Girişim Şirketi, uçak kabin içi ürünleri ve komponentlerin tasarımını, üretimini, lojistik desteğini, modifikasyonunu ve pazarlamasını gerçekleştirecek.

Ortak Girişim Şirketi; Galley (uçak mutfağı), Crew Rest (mürettebat dinlenme odası), Magazine Racks (dergi kutusu), Literature Pocket (gazete ve basılı evrak kutusu), Divider & Wind Screen (kabin içi bölücü sistemleri ve güneşlikler), Doghouse & Bustle (çeşitli ekipmanlar, acil durum ekipmanları için dolaplar), Stowage (genel kullanım amaçlı küçük dolap), Coatroom (elbise dolabı), Video Control Compartment (görüntü sistem odası), Stairhouse (dinlenme odası giriş bölümü) ve benzeri kabin içi ürünlerinin imalatını gerçekleştirecektir. Şirket, bu ürünlerle dünya pazarından pay almayı hedeflemektedir.

Türk Hava Yolları ve Turkish Technic A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu: ”Biz ve TUSAŞ(TAI), kabin içi ürünleri üretimi premier liginde yer alabilmek için Teknik ve pazar tecrübelerimizi aynı çatı altında bir araya getiriyoruz. Ayrıca bu agresif açılımla , %100 Türk markası altında yüksek kalitede uçak kabin içi ürünleri üretebileceğimizi ispatlamak istiyoruz. Bu yapılanma ile Türkiye’nin yakın gelecekte önemli bir bakım-onarım üssü olmanın yanında hedeflenen pazarda ciddiye alınması gereken bir üretici kimliğine de kavuşacağını iddia ediyoruz” dedi.

TUSAŞ(TAI) Yönetim Kurulu Başkanı M.Yalçın Kaya: “Bugün kuruluşunun ilk adımını attığımız Ortak Girişim Şirketinin mevcut işbirliğimizi geliştireceğine ve gelecekte TÜRK HAVA YOLLARI camiası ile yapacağımız yeni ve geniş kapsamlı işbirliklerine sağlam bir zemin hazırlayacağına inanıyoruz.  Uçak Kabin İçi Sistemlerinin tasarımı ve üretimi alanında iştigal edecek olan Ortak Girişim Şirketimiz  kaliteli ve tavizsiz hizmet anlayışı ile  Ulusal Havayolu kuruluşlarımızla birlikte dünya çapında geniş bir yelpazede  tüm müşterilerinin hizmetinde olacaktır.

Sivil Hava Taşımacılığı sektöründe küresel ölçekte bir havayolu olan THY A.O. ve Havacılığın en temel ve önemli unsurlarından olan Bakım, Onarım ve Revizyon konusunda bir mükemmeliyet merkezi olan Turkish Technic ile Havacılık Sanayiinin lider kuruluşu TUSAŞ arasında tesis edilen bu ortak girişimin - her iki kuruluşumuzun altyapısı, birikimleri ve çalışma prensipleri dikkate alındığında  - kısa zamanda başarılı işlere imza atmasına kesin gözüyle bakıyoruz’’ dedi. 

Turkish Technic

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.