THY tam 10 bin kişi alacak!

THY tam 10 bin kişi alacak!

Türk Hava Yolları’nda kabin memuru olmayı hayal eden binlerce kişi, bu habere kilitlendi. THY 10 bin kabin memuru alacağını duyurdu.

Havayolu ulaşımının Türkiye’deki ilk adresi olan Türk Hava Yolları, yeni havalimanının hizmete alınmasıyla filosunu ve kadrosunu genişletecek. Bu kapsamda filosuna yeni uçaklar ekleyecek olan THY hizmet kalitesini artıracak. Filonun genişlemesi şirketin personel ihtiyacını artırarak, yeni istihdamlara kapı aralayacak.

Pilot Alımı 2019’da 900 Kişi Olacak

Türk Hava Yolları, yıl bazında en az 500 pilot alımı yapıyor. Fakat İstanbul’un yeni havalimanı şirketin pilot ve kabin ihtiyacının artmasına neden oldu. Bu kapsamda gelecek yılın planını şimdiden yapan THY pilot alımlarını 900’e çıkardı. Aynı şekilde kabin memuru alımları da yükseltildi.

Bir gazetede çıkan habere göre şirketin genel müdürü THY’nin kabin memurlarıyla bir araya geldi. Toplantıda THY’nin genel durumunu değerlendiren Bilal Ekşi, İstanbul’un yeni havalimanının hizmete alınmasının hem Türkiye hem de THY için önemli olduğunu ifade etti. Bu kapsamda gelecek sene uçuş filosuna yeni uçaklar ekleneceğinin altını çizerek, yolcu sayısını artıracaklarını belirtti. Uçak siparişleri hakkında konuşan Ekşi, dar gövdeli uçak siparişlerinin toplamının 167 adet; geniş gövdeli model siparişlerininse 50 adet olduğuna vurgu yaptı. Bu uçaklarda görev alacak kabin memurlarının THY’yi temsil edeceklerine vurgu yaparak, 10 bin kişilik yeni alımın yapılacağının sinyallerini verdi. Ekşi konuyla ilgili, “Türk Hava Yollarının kabin memuru kadrosunda çalışan kişi sayısı şu anda 10 bin. Bu sayı 20 bine yükselecek” dedi.

Şirketin genel müdürü yeni üniformaların hazırlandığını belirterek, THY’nin yeni bir döneme giriş hazırlığında olduğunu da sözlerine ekledi.

Ekonomi7

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.