THY, Lufthansa ortaklığında kargo sürprizi!

THY, Lufthansa ortaklığında kargo sürprizi!

Başbakan Tayyip Erdoğan ile Almanya Başbakanı Angela Merkel’in yaptığı görüşme sonrası ortaya çıkan THY ile Lufthansa’nın ortaklık görüşmelerinde...

Başbakan Tayyip Erdoğan ile Almanya Başbakanı Angela Merkel’in yaptığı görüşme sonrası ortaya çıkan THY ile Lufthansa’nın ortaklık görüşmelerinde süreç devam ederken, iki şirketin kargo tarafında bir araya gelme ihtimali doğdu.

Alman şirketin hedefi Asya pazarlarına uzanmak. Luthansa Cargo’nun CEO’su Karl Ulrich, Reuters’e yaptığı açıklamada THY ile daha fazla işbirliği yapmaktan memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

Garnadt, dün yaptığı açıklamada “Bu ilgi çekici bir hikaye. Önümüzdeki dönemde inceleyeceğiz” dedi. Satış bazında Avrupa’nın en büyük havayolu şirketi olan Lufthansa ve THY’nin devam eden bazı kod paylaşım anlaşmalarının yanı sıra, düşük maliyetli havayolu şirketi SunExpress’te de ortaklıkları var.

Almanlar büyümek istiyor

Lufthansa Cargo bu yıl yük taşıma kapasitesini yüzde 1-2 yükseltmeyi amaçlıyor. Geçen yılın sonunda aralarındaki işbirliğinin artırılması yönünde görüşmeler yürüten iki havayolu şirketi şu ana kadar herhangi bir anlaşmaya varmadılar. Geçen yıl yük taşıma kapasitesini yüzde 8.2 oranında azaltan Lufthansa Cargo, yük taşıma kapasitesinin bu yıl yüzde 1-2 artırmak istiyor. Lufthansa’nın tahminleri Uluslararası Hava Taşımacılık Birliği, küresel kargo taşımacılığı tahminleriyle de uyumlu. Birlik’in bu yılki pazar büyüme tahmini yüzde 2.7 seviyesinde.

Şirketin rakiplerinden ve dünyanın en büyük uluslararası hava kargo taşıyıcısı Cathay Pacific 0293.HK geçen yıl kârında yüzde 83 düşüş açıkladıktan sonra havayolu ile taşınan kargo pazarında uzun ömürlü toparlanma beklemiyor.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.