THY hedef büyüttü

THY hedef büyüttü

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Hamdi Topçu, yaptığı açıklamada, Türk havacılığının son yıllarda büyük gelişme...

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Hamdi Topçu, yaptığı açıklamada, Türk havacılığının son yıllarda büyük gelişme gösterdiğini, 2002 yılında sivil havacılığa 26, bugün 52 havalimanının hizmet verdiğini belirterek, "İnsanlar artık 4 saatin üzerindeki seyahatlerde otomobil ve otobüs kullanmak istemiyor. Artık konfor devreye giriyor. Uçak artık statü aracı değil, ulaşım aracı. Otobüs fiyatının altında bilet fırsatları çıkıyor. Bu fırsatları değerlendiren insanlarımız çok cüzi bir parayla artık uçakla seyahat etme imkanlarına kavuşuyor" diye konuştu.

THY'yi 2003 yılında 1,2 milyar dolar ciro ile devraldıklarını söyleyen Topçu, şirketi bugün 17,5 milyar dolar iştirakleriyle beraber ciro yapan bir şirket haline getirdiklerini ifade etti.

THY'NİN HEDEFİ

Topçu, gerçekçi bütçe oluşturduklarını ve kendilerine gerçekçi hedefler koyduklarını söyleyerek, "Başarımızı bütçe üzerinden seyrediyoruz. Yolcu sayımızı bu yıl 60 milyona çıkarmayı hedefliyoruz. Bu güne kadar bu hedefte bir sapma yok. En önemli gelişme transit yolcuda büyük bir atak yaptık. Transit yolcuda bu yıl 14 milyon yolcuyu taşımış olacağız. Bu da İstanbul'un Türkiye'nin önemli bir aktarım merkezi olduğunu gösteriyor. Bu aktarım merkezi olması için havalimanlarının daha rahat olması gerekiyor. Atatürk Havalimanı kapasitesinin üstünde hizmet veriyor. Bu sorunları eğitimli personelimizin gayretleri ile aşıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.