THY 85 yılını anlatan reklam filmini yayınladı

THY 85 yılını anlatan reklam filmini yayınladı

Dünyanın 121 ülkesindeki 303 noktada Türk Bayrağını gururla dalgalandıran milli havayolu, geride bıraktığı 85 yılın anısına anlamlı bir reklam filmine imza attı.

İzleyiciyi, Türk Hava Yolları’nın bugüne kadarki en önemli anlarına tanıklık ettiren film, bayrak taşıyıcının 1947’deki “İlk Yurtdışı Uçuşu” ile başlıyor. Bugün, milyonları dünyanın dört bir yanına uçuran Türk Hava Yolları’nın, o günlerde yalnızca 12 koltuk kapasitesiyle yola çıktığı görülüyor.

Reklam filmi, “Kıbrıs Barış Harekâtı” sırasında Türk Hava Yolları’nın aldığı önemli görevle devam ediyor. Milli markanın, söz konusu vatan olunca tüm imkanlarını hiç düşünmeden seferber edip, filosundaki 4 adet DC-9 uçağının koltuklarını sökerek Türk Ordusuna destek sağladığı görülüyor.

Türk-Japon dostluğu adına atılan en önemli adımlardan biri olan, 215 Japon vatandaşının özel icra edilen bir seferle kurtarılması da filmdeki bir diğer kesiti oluşturuyor. Ankara’daki Japon Büyükelçiliği’nin de desteğiyle, o gün yaşanan olaylar gerçek haber görüntüleriyle ekrana yansıyor.

Filmin devamında havacılık tarihinde çok sık yaşanmayan ve yine gerçeğe dayanan bir olay canlandırılıyor; ‘Türk Hava Yolları Uçağında Doğum’. Üstelik bir sürprizle... 1990 yılında Frankfurt-İzmir uçuşunda dünyaya gelen ve ismini kaptan pilottan alan ‘Erkan Geldi’, kendi doğumunun gerçekleştiği sahnede bir kabin görevlisini oynuyor.

Türk futbol tarihinin en gurur verici anlarından biri olan 2002 Dünya Kupası Üçüncülüğü de unutulmuyor. Milli Takımımızın, Türk Hava Yolları’yla Kore’den yurda dönerken F-16’lar tarafından karşılandığı an tekrar hatırlanıyor.

Filmin son bölümünde ise Türk Hava Yolları, Türkiye’nin her zaman dost eli uzattığı bir ülkeye, Somali’ye uçuyor. İhtiyaç sahibi bu topraklara uçan uluslararası tek havayolu olarak bir ülkeye nasıl umut ve sevgi taşındığının altı çiziliyor.

Depo Film’in prodüksiyonunu üstlendiği film, fotoğraf ekibi de dâhil yaklaşık 100 kişilik teknik ekip ve 400 kişilik oyuncu kadrosu ile çeşitli mekanlarda 4 günde tamamlandı. Dönemlere özel yüzlerce kostüm üretildi. Olaylar nasıl gerçekleştiyse birebir yansıtmak ve ekrana taşımak için kalabalık bir sanat ekibi haftalarca çalıştı. Filmin müziği Los Angeles’ta özel olarak hazırlandı. Serdar Dönmez’in yönetmenliğini yaptığı filmin, kreatif ajansı ise Publicis İstanbul oldu. Türk Hava Yolları’nın 85. Yılı için özel hazırlanan film, farklı disiplinlerdeki şirketlerin hızlı ve uyumlu çalışması ile bugün yayına hazır hâle getirildi.

Airporthaber

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.