THY 30 milyon dolara resmen Air Albania’ya ortak

THY 30 milyon dolara resmen Air Albania’ya ortak

Türk Hava Yolları, KAP (Kamuoyu Aydınlatma Platformu) açıklaması ile Arnavutluk’taki havayolu yatırımıyla ilgili bilgi verdi. Yüzde 49 hisseye sahip olacak THY, Arnavutluk’a 30 milyon dolarlık yatırım yapacak:

"Ortaklığımız yönetim kurulunca, yolcu ve kargo taşımacılığı alanlarında faaliyet göstermek üzere ortaklığımızın yüzde 49, MDN Investment SHPK firmasının yüzde 41 ve Arnavutluk hükümetini temsilen Arnavutluk hava sahası ve trafiğini yöneten Albcontrol firmasının yüzde 10 oranında hisseye sahip olacağı, Arnavutluk Cumhuriyeti merkezli, toplam sermayesi 30 milyon Amerikan dolarına tekabül edecek tutara kadar bir ortak girişim şirketi kurulmasına karar verilmiştir"

GÖRÜŞMELER GEÇEN YIL BAŞLADI

Arnavut konusunda Türk Hava Yolları geçen yıl görüşmeler başlamıştı. Yapılan anlaşma ile bu yıl havayolu şirketinin kuruluşu tamamlandı.

THY filosundan ‘dry lease’ ile kiralanan iki adet Airbus A319’la uçan Arnavutluk Havayolları, 31 Ağustos’ta seferlerine başlamıştı. Tiran-İstanbul’un ardından Air Albania Priştine, Üsküp, Zagreb, Podgorica, Saraybosna ve Avrupa’da diğer ana noktalara uçuşlar gerçekleştirecek. THY yönetim olarak da yeni kurulan şirketi destekleyecek.

Arnavutluk’un milli havayolu olan Albanian Airlines 2011’de, özel şirket Belle Air de 2013’te iflas etmişti. Halen Arnavutluk merkezli bir havayolu şirketi bulunmuyor. Ülkeye yabancı havayolları sefer yapıyor.

Kokpitaero

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.