Tesla’nın elektrikli TIR'ında bilmemiz gerekenler

Tesla’nın elektrikli TIR'ında bilmemiz gerekenler

Geçtiğimiz gün ABD’nin Kaliforniya eyaletinde gerçekleşen bir etkinlikte tanıtılan Tesla Semi, gelecekten gelen bir tasarım ve “uygun fiyatıyla” meraklılarının beğenisine sunuldu.

Prius’u satın almak için çok fazla para harcayan insanlar için başka bir elektrikli araba yapmak yerine çevreye duyarlı ve lojistik şirketlerinin kullanacağı bir kamyon yapmayı hedefleyen şirket tasarım açısından oldukça iyi bir ürün ortaya çıkartmış. Tesla Semi, Musk’a göre etkileyici özelliklere sahip. Tek şarj ile 500 mil yani yaklaşık 800 km gidebilen Tır, 0’dan 100’e 20 saniyede ulaşabiliyor. 1 milyon mil yol yapma garantili Tır’ın kullanım giderleri de dizel bir tırdan daha az maliyetli.
TESLA’NIN TIRI NE KADAR HIZLI ?
Daha önce gördüğünüz herhangi bir kamyondan yada tırdan daha hızlı olan Tesla Semi, 0’dan 100 km’e 20 saniyede ulaşabiliyor. Yaklaşık 36 ton genel ağırlık taşıyabilen Semi, kullanım maliyetleri açısından lojistik şirketleri için de büyük önem taşıyor.
KENDİ KENDİNE GİDEBİLİYOR
Tesla Semi, Tesla’nın Geliştirilmiş Otopilot sistemine sahip. Bu, yolda herhangi bir araçta göreceğiniz en iyi sürücü destek sistemlerine sahip olması anlamına geliyor. Acil durum otomatik frenleme, şerit tespiti ve şerit kalkış uyarıları gibi tipik Tesla özelliklerine sahip olan Tesla Semi, ilk otonom tır olma özelliğini de taşıyacak. Ayrıca Tesla Semi, sürücünün güvenliğini sağlamasına yardımcı olacak bir sürü teknik pakete de sahip. Sürücünün her iki yanında da kör noktaları gösteren sensörler mevcut ve sensörler ekranlarla kabin içine görüntü de verebiliyor.
TESLA SEMI NE ZAMAN SATIŞA ÇIKACAK VE FİYATI NE OLACAK ?
Musk, üretiminin 2019’da başlayacağını söylüyor. Tesla’nın son Model 3 ile yaptığı üretim rekoruna dayanarak, muhtemelen 2020 yılında elektrikli tır Semi’yi yollarda göreceğiz. Ancak Tesla Semi’nin satış fiyatı hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor.
elektrikli-tir1.jpg
LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.