Tesla Semi'lerin ilk görevi, Gigafactory'de üretilen pilleri taşımak

Tesla Semi'lerin ilk görevi, Gigafactory'de üretilen pilleri taşımak

Tesla Motors'un ilk ticari aracı Semi Truck, Gigafactory'den yüklediği pilleri montaj hattının bulunduğu Fremont'a götürmek üzere ilk seferine çıktı.

Otomotiv dünyasını elektrikli geleceğe doğru yönlendiren yenilikçi firma Telsa Motors’un kurucu ve CEO’su Elon Musk, geçen gün kişisel Instagram hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, yeni Semi Truck elektrikli çekicilerinin kendi üretim tesisleri arasında yük taşımaya başladığının haberini tüm dünyaya duyurdu.

Kaliforniya ve Nevada sınırının hemen yanıbaşındaki Reno şehri yakınlarına kurulan, dünyanın en büyük pil fabrikası Tesla Gigafactory’de üretilen piller, Silikon Vadisi’nde bulunan Fremont üretim tesislerine götürmek üzere yeni Semi Truck’lara yüklenmiş. İki farklı türevi olacak çekicilerden biri uzun mesafeli taşımacılık için tasarlanmışken, tavan yüksekliği daha alçak olan model şehiriçi kısa mesafeli teslimatlar için düşünülmüş.

Gigafactory’den Fremont’taki montaj tesislerine yaklaşık 400 kilometrelik yol kat etmesi gereken Semi Truck’lar, bir Model S kullanıcısı tarafından yolda takip edilip görüntülenmiş. Güzergahın yarı yolu olan Sacramento’daki bir ‘Supercharge’ istasyonunda mola veren Semi’ler, burada şarj olmaya ihtiyaç duymadan yollarına devam etmişler.

Hürriyet Oto

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.