Tersaneler endüstri bölgesine dönüşecek

Tersaneler endüstri bölgesine dönüşecek

Ülke sanayisini canlandıracak yasal düzenlemelerin hayata geçmesiyle, tersanelerin endüstri bölgesi haline dönüşmesi mümkün olacak.

Sanayinin geliştirilmesini hedefleyen ve yeni yatırım bölgelerinin önünü açan Üretim Reform Paketi’nin yürürlüğe girmesiyle, ülke endüstrisi atılım yapacak. Yasal düzenlemelerle, tersanelerin endüstri bölgesine dönüşmesi sağlanacak, sanayi ve teknoloji iç içe girecek.

Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır ve Faruk Çaturoğlu, sanayiyle ilgili yasal düzenlemelerin Zonguldak’a yansımasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

ENDÜSTRİ BÖLGESİ OLABİLECEK

Çaturoğlu, tersanelerin bundan sonra isterlerse endüstri bölgesi olabileceğini ve başka işler yapma imkanına kavuşacaklarını söyledi. Sadece Trabzon ve Zonguldak’ta olmak kaydıyla kıyı kenar çizgisi olmak üzere özel endüstri bölgeleri ve sağlık tesisleri yapılmasına imkan verecek yasanın Meclis’ten çıkarıldığını anlatan Çaturoğlu, Erdemir’in de yatırım yapabileceği 2 bin 200 dönümlük bir arazi daha kazanmış olduğunu kaydetti. Çaturoğlu,  burada yeni haddehaneler, tersaneler kurulacağını ve bunun da bölge ekonomisine, istihdamına katkı sağlayacağını dile getirdi.

Yılbaşında çıkarılan bir başka yasayla Kandilli’deki Alacaağzı ocağının tekrar ihaleye çıkartacaklarını belirten Çaturoğlu, “Daha önce ihaleye çıkmıştı, olmadı. Bu kez olacağını düşünüyoruz” dedi.

EREĞLİ’YE TEKNOPARK ŞUBESİ

Çaturoğlu, üniversite-sanayi iş birliğine yönelik olarak da Ereğli OSB içine teknopark şubesi açılacağını söyledi. Zonguldak’a yeni bir teknopark kazandıracaklarını anlatan Çaturoğlu, “Teknopark merkezde kurulacak. Ardından da Ereğli OSB içerisine teknopark şubesi açacağız. Bunlar yöremiz için güzel şeyler” diye konuştu.

FİLYOS PROJESİ GELİŞTİRECEK

Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır da bölge için önemli çalışmalar sürdürdüklerini, yeni çıkarılan iki kanunun bölge için son derece önemli olduğunu söyledi. Zonguldak’ın kurtuluşunun TTK’dan değil Filyos Projesinin hayata geçmesi ile olacağını vurgulayan Özbakır, Zonguldak ve Sinop’tan İstanbul bağlantı yolunun tamamlanması ile bölgenin hareketleneceğini ifade etti. Özbakır, “Zonguldak’ı TTK değil Filyos uçuracak. Ereğli’nin gelişmesi, fabrikanın Ereğli’ye katkı sağlaması için üzerimize düşeni yapıyoruz” dedi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.