Temesist Japonlarla ortak oldu

Temesist Japonlarla ortak oldu

 Depo ve raf sistemleri alanında faaliyet gösteren Temesist, Japon otomasyon şirketi Muratec Machinery ile ortaklık protokolü imzaladı. Ortaklık Türkiye’nin...

 

Depo ve raf sistemleri alanında faaliyet gösteren Temesist, Japon otomasyon şirketi Muratec Machinery ile ortaklık protokolü imzaladı. Ortaklık Türkiye’nin akıllı depo sistemlerini kuracak.

Temesist Raf Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Gül, yaptığı açıklamada, yurt dışı faaliyetleri hakkında bilgi verirken, 2 milyon dolarlık Kazakistan projesini tamamladıklarını, ülke’nin en büyük depolama sitemini kurduklarını, Kazakistan’ın Türkiye için iyi bir pazar olduğunu düşündüklerini belirterek, "Önümüzdeki dönemde ise Kazakistan üzerinden Rusya ve Türkmenistan pazarlarına açılmayı planlıyoruz" dedi. Gül, Basra’da da depolar kurduklarını, Basra’nın ardından Bağdat projelerine geçiş yapacaklarını bildirdi.

AMERİKA’YI YENİDEN KEŞFEDECEK

2012 yılında Amerika’daki pazarda yerlerini almak istediklerini açıklayan Gül, "Avrupalı ülkeler sıkıntıda olduğu için 2012 hedeflerimizi Amerika’ya yönelttik. Amerika’dan gelen talepleri değerlendirmeye başladık. Avrupalı tüm rakiplerimiz orada, pazarda olmak bizim için büyük bir avantaj olacak" dedi. İnternet sitelerini Türkiye’den sonra en çok tıklayan ikinci ülkenin Amerika olduğuna dikkat çeken Gül, Amerika’dan ciddi anlamda ilgi gördüklerini belirterek, "Biz de Amerika’yı yeniden keşfedeceğiz. Temesist olarak 2012 yılında Amerika’daki sektör fuarlarına katılmayı planlıyoruz" dedi. Gül, Yeni Zelanda ve Senegal’de de 4 milyon dolarlık yeni gıda depoları kuracaklarını açıkladı.

ARAP BAHARI SURİYE PROJESİNİ İPTAL ETTİ

Arap Baharında Suriye ve Libya’dan etkilendiklerini belirten Gül, "Arap Baharı Libya kapısını kapatsa da önümüzdeki dönemde Libya’dan geri dönme umudumuz var. Suriye’de ki bazı projelerimizde iptal oldu. Biz de Cezayir ve Senegal’e yönelerek şube açtık, projelerimizi o bölgelerde sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Yurt içinde ise Bilecik’teki fabrikalarından 50 ülkeye ihracat yaptıklarını belirten Gül, Avrupa’nın tüm yapı marketlerine Temesist raflarının gittiğini söyledi. Bilecik’teki üretim tesislerini büyütmek için çalışmalara başladıklarını belirten Gül, "Fabrikamız 5 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 16 bin 500 metrekarelik bir alanda kurulu. Fabrikamıza 5 bin metrekarelik bir kapalı alan daha ilave yaparak fabrikamızı büyüteceğiz" dedi. Japon otomasyon şirketi Muratec Machinery’den de ortaklık teklifi aldıklarını açıklayan Gül, ortaklık protokolü imzaladıkları Japon şirket ile Türkiye’de akıllı depo sistemi kuracaklarını bildirdi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.