Telegraph: Düşük maliyetli havayolu  şirketleri daha az güvenli değil

Telegraph: Düşük maliyetli havayolu şirketleri daha az güvenli değil

Germanwings hava yollarına ait uçağın Fransa'da düşmesi ardından İngiliz Daily Telegraph gazetesinde bugün yayımlanan haberde düşük maliyetli havayolu...

Germanwings hava yollarına ait uçağın Fransa'da düşmesi ardından İngiliz Daily Telegraph gazetesinde bugün yayımlanan haberde düşük maliyetli havayolu şirketlerinin daha az güvenli olmadığı belirtildi.

Telegraph düşük maliyetli havayolu şirketlerinin köklü havayolu şirketleriyle aynı standartlara sahip olduğunu bildirdi.

Gazetenin haberinde şu ifadelere yer veriliyor:

"2009 ve 2013 arasındaki dönemde her bir milyon uçuşta ortalama 6.83 uçağın düştüğü Afrika, dünyada uçmak için en tehlikeli yer olmaya devam ediyor. Aynı dönem için Avrupa'daki oran 0.24, Kuzey Amerika'daki ise 0.2. Avrupa'da büyük, köklü havayolu şirketleri ve düşük maliyetli havayolu şirketleri, Avrupa Sivil Havacılık Emniyet Ajansı'nın belirlediği aynı kurallara tabi. Bu kurallar pilot eğitimi, çalışma saatleri ve uçak bakımını kontrol altında tutuyor."

"Havayolu endüstrisi içinden bir yetkili, "İndirimli havayolu şirketleri büyük, köklü havayolu şirketleri ile tam olarak aynı uçakları uçuruyor ve aynı standartlara tabiler. Bu yüzden güvenlik sicillerinin daha kötü olması için hiçbir neden yok' dedi."

"Düşük maliyetli havayolu şirketleri, uçak düşmesinin neden olacağı yıkıcı itibar zedelenmesi konusunda özellikle hassaslar. Avrupa'da EsayJet veya Ryanair'in, ABD'de ise 40 yıl önce indirimli uçuş devrimini başlatan Soutwest Havayolları'nın hiçbir uçağı düşmedi."

'Uçak kazası oranları düşüyor'

Bu arada Guardian gazetesi ise dünyada uçak kazaları oranının son dönemde düşüş içinde olduğunu yazdı.Guardian'ın haberinde özetle şu bilgilere yer verildi:

"Son yıllardaki çok ses getiren uçak düşme olaylarına rağmen dünyadaki uçak kazalarının oranı tarihsel olarak düşük bir seviyede. Ancak son dönemdeki kazalarda ölenlerin sayısında artış yaşandı."

"Uçak Kazası Arşivleri Bürosu'nun (BAAA) yayınladığı veriler, dün Germanwings uçağının Alpler'de düşüşünün 2015'te yaşanan bu tür 17. kaza olduğunu ortaya koydu. Geçen yılın aynı döneminde bu sayı 33'dü. Son kazayla 2015'teki uçak kazalarında ölenlerin sayısı 247'ye çıktı."

"BAAA'ya göre 2014'teki uçak kazalarında 1328 kişi öldü. Bu, 2005'ten bu yanaki en yüksek ölüm rakamı. AirAsia QZ8501 uçağının düşmesi ile Ukrayna'da MH17 uçağının düşürülmesi de 2014 yılında yaşanmıştı. BAAA askeri uçakları ve en az altı kişi taşıyabilen tüm uçakları kayıt altında tutuyor."

"Dünya Bankası ve Sivil Havacılık Örgütü'nün yıllık verilerine göre 2014'te her bir milyon uçuşta yaşanan kaza sayısı beşten az. Bu, 1973'ten bu yana ki en düşük rakam."

(BBC)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.