Tekirdağ'da üretim, demiryoluna entegre olacak

Tekirdağ'da üretim, demiryoluna entegre olacak

Tekirdağ merkezde oluşturulacak demiryolu bağlantılı bir Dryport Terminali (Kuru Yük Limanı) ile Asyaport ve TDİ limanlarına taşınmasının sağlanması yönündeki hat bağlantı önerileri tartışılıyor.

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Trakya Kalkınma Ajansı’nın desteği ile TR21 Bölgesi (Tekirdağ, Edirne, Kırklareli) yük merkezlerinin demiryolu taşıma sistemine entegrasyonu ve projenin özet bölgesel iktisadi ve sosyal etki analizinin yapılmasına dair olan proje, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay ile Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’in katılımıyla karşılıklı imzalar atıldı.

entegrasyon_projesi.jpgGerçekleşen imza törenine Tekirdağ TSO Genel Sekreteri İrfan Ekici de katıldılar.

Demiryolu ağına entegrasyon projesi TR21 Bölgesindeki lojistik imkanların iyileştirilmesi amacıyla bölgedeki tüm ulaşım modlarının genel bir değerlendirmesi yapılıyor. Buna göre,  demiryolu altyapısının TR21 bölgesindeki yük merkezleri açısından incelenerek buralardan kaynaklı yük hareketinin demiryolu taşımacılık sistemine nasıl entegre edilebileceği konusundaki bağlantı hatları gözden geçirilecek. Ön fizibilitelerin yapılması, TR21 Bölgesinden kaynaklı özellikle ihracat yüklerinin Tekirdağ merkezde oluşturulacak demiryolu bağlantılı bir Dryport Terminali (Kuru Yük Limanı) ile Asyaport ve TDİ limanlarına taşınmasının sağlanması yönündeki hat bağlantı önerilerinin ortaya konulması bekleneceği belirtildi.

Tekirdağ TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay projenin amacının, TR21 Bölgesindeki yük merkezleri kaynaklı yüklerin karayolunun yanı sıra demiryolu taşımacılık sisteminin de değerlendirilerek Tekirdağ Limanları bağlantılı olarak sevkiyatlarının organize edilmesi olduğunu vurguladı.

Tekirdağ TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay sözlerine şöyle devam etti, “Bu çalışmayla, TR21 Bölgesi illerinde yük taşımacılığını oluşturan bileşenlerin incelenerek konuyla ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşülerek bu kuruluşların Tekirdağ Limanları bağlantılı olarak yapacakları yük sevkiyatlarında karayolu taşımacılık sisteminin yanında alternatif ulaşım sistemi olarak demiryolu taşımacılık sisteminin de kullanmalarını sağlayacak bir planlama ortaya konulacaktır. Projede ayrıca, TR21 Bölgesi Ulaşım altyapısının değerlendirilmesi, yük merkezlerinin TCDD ana demiryolu ağına bağlantılarının sağlanması amacıyla değerlendirmede bulunarak ön fizibilite raporlarının hazırlanması, Tekirdağ merkezde demiryolu bağlantılı bir Dryport (Kuru Yük Limanı) Terminali oluşturulmasına ait yer tespit çalışması yapılması ve önerilmesi ile demiryolu ile yapılacak yük taşımacılığının bölgeye olan ekonomik ve sosyal etki analizleri projenin kapsamını oluşturmaktadır. Proje, İlimize ve Bölgemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.