TCV, kent içi ulaşımda fark yaratacak
TCV Genel Müdürü Timuçin Bayraktar, şirketlerinin otobüs ve midibüs pazarında yenilikçi ve yaratıcı ürün konseptleri geliştirmede cesur davranan, paydaşlarına...
TCV Genel Müdürü Timuçin Bayraktar, şirketlerinin otobüs ve midibüs pazarında yenilikçi ve yaratıcı ürün konseptleri geliştirmede cesur davranan, paydaşlarına tüm temas noktalarında güven veren bir anlayışı benimsediğini belirtti.
GÖZLER TOPLU TAŞIMA İHALELERİNDE
TCV Genel Müdürü Timuçin Bayraktar, Avrupa standartlarında tasarım ve kalite ile toplu taşımadaki iddialarını deneyimli ekibiyle ortaya koyduklarını ve ürün yelpazesi ile yurtiçi ve yurtdışı pazarlardaki ihalelerin güçlü bir adayı olmaya hazırlandıklarını belirtti.
İDDİALI BİR SEÇENEK
Yüzde yüz yerli tasarımın ürünü olan CENTRAVEL’in modern tasarımı, hafif gövde yapısı, düşük yakıt sarfiyatı ve avantajlı fiyatı ile iddialı bir seçenek sunuyor. Timuçin Bayraktar, “CENTRAVEL, IVECO motoru, dayanıklı, sağlam ve güvenilir araç yapısı, ekonomik yedek parça / bakım avantajları ile düşük yakıt tüketimi sağlayan aktarma organı seçenekleri, konforlu ve güvenli seyahat tecrübesi avantajlarını bir arada sunuyor. Ortalama 10 yılın üzerinde bir sektör tecrübemiz var. Aracımızda yerlilik oranı yüzde 60’lar civarındadır. Yakıt sarfiyatı da piyasadaki değerlerin çok çok altındadır. Yüz kilometrede 30 litrenin altında yakıyoruz diyebiliriz” diye konuştu.
DİĞER 9.5 METRELİK OTOBÜSLERLE FARKI
Centravel’i emsallerinden ayıran özellikleri sorduğumuz Bayraktar, bizi şöyle yanıtladı: “Bizim aracımız 9.5 metrelik araçlarla rekabet edecek. Ama onlardan yaklaşık 20 santim daha genişiz. Onlar 2.35, biz 2.55’iz. Akslarımızın taşıma kapasitesi 18 ton, diğer 9.5 metrelik araçların ise 14.5 ton. Bunun yanı sıra, tropik özellikli yaz-kış oldukça güçlü bir klimamız var. İlk teslimatımızı Almanya’ya yaptık. Bu aracın bir farklılığı var. Biz geçen yıl bu vakitlerde bir treyler-otobüs turu atmıştık. O araç bu treyler-otobüsün çekicisi olarak Almanya’da kullanılacak. Bunun haricinde küçük miktarlarda sipariş alıyoruz. Yıl sonu itibariyle hedefimiz 50, daha sonraki yıllarda 3 basamaklı rakamlara çıkmayı umuyoruz.”
Bir bakışta CENTRAVEL
10.7m uzunluğunda şehir içi süper alçak tabanlı otobüs
12 m taşıma kapasitesi ve konforu ile 9,5 m’nin manevra kabiliyetini ve atikliğini birleştiren konsept,
Optimize edilmiş gövde ve şasi tasarımıyla hafif ve dayanıklı araç,
Motor ve şanzıman seçeneklerinde esneklik,
Sürücü ve yolcu konforuna ve güvenliğe yönelik hem İtalyan CUNA, hem Alman VDV, StVZO görüş ve sürücü ve yolcu bölgesi standartlarına uygun sürücü ve yolcu kabini,
Euro 5 normunda motorlar
Düşük yakıt sarfiyatı sağlayan aktarma organı ve motor kombinasyonları
10.7m araç olmasına karşılık 3 kapı ile hızlı yolcu indirme bindirme
Engelli yolculara yönelik rampa
Kısa zamanda farklı uzunluk ve tiplerde araçlar türetilebilen modüler tasarım
Estetik, yalın, anlaşılır görsel tasarım.
Troleybüs mantığıyla full elektrikli otobüs üretecekler
12 ve 10 metrelik elektrikli otobüs üretimine yönelik çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Timuçin Bayraktar, yeni ürün hakkında da ipuçları verdi: “Elektrikli modeli yıl sonuna yetiştirmeye çalışıyoruz. Aracımız full elektrik olacak. Aracın içine ayrı bir jeneratör yerleştireceğiz. Ve bu jeneratör sayesinde araç içine, motora ve fren sistemine güç aktarılabilecek. Geçmiş yıllardaki troleybüs mantığıyla kurulmuş ama A’dan Z’ye elektrikli bir araç olacak.”
BUS TRUCK DERGİSİ







Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.