TCDD Taşımacılık ve İran demiryolları işbirliği

TCDD Taşımacılık ve İran demiryolları işbirliği

TCDD Taşımacılık ile İran Demiryolları RAİ ve RAJA arasında yolcu taşımacılığı ve lojistik alanlarında işbirliği yapılması amacıyla bir toplantı düzenlendi. Toplantıda karşılıklı yolcu treni işletilmesi, lojistik ve turistik işbirlikleri görüşüldü.

29-30 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen toplantıda Tahran’dan ve Ankara’dan karşılıklı olarak yolcu treni işletilmesi, lojistik ve turistik seyahatlerde Avrupa’ da işbirliği yapılması konuları görüşüldü.

İran heyetine başkanlık eden İran Karayolları ve Kentsel Gelişim Bakan Yardımcısı ve İran Demiryolları (RAI) Genel Müdürü Saeid Rasouli toplantı öncesi TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Erol Arıkan’ ı makamında ziyaret ederek bir süre baş başa görüştü.

Konuk heyete hoş geldiniz diyerek sözlerine başlayan TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Erol Arıkan İran Demiryolları ile eskiden beri köklü işbirliklerine sahip olduklarını, zamanın bu işbirliklerini geliştirme zamanı olduğunu söyledi. Arıkan Çin Avrupa arasındaki taşımadan daha fazla pay almak için daha fazla işbirliği yapılmasının gerektiğini, lojistik alanında ortak çalışmanın her iki demiryolu idaresinin faydasının olacağının altını çizdi.

Her iki ülke vatandaşının özellikle turistik seyahatlerinin temin edilebilmesi için Tahran-Ankara arasında bir yolcu treni işletilmesinin önemine değinen Arıkan, sonrasında birlikte Avrupa’ da turistik gezi yapılabilecek trenler işletebileceklerini vurguladı.

Konuk Bakan Yardımcısı ve Rai Genel Müdürü Saeid Rasouli ise Türkiye’ de olmaktan mutluluk duyduğunu, TCDD Taşımacılık’ ın operasyonlarını yakından takip ettiklerini ve bu operasyonların bir parçası olmak istediklerini söyledi. Bu toplantıyı ve sonuçlarını çok önemsediklerini söyleyen Rasouli yapılan çalışmanın sonuçlarının her iki demiryolu için hayırlı olmasını diledi.

Heyetler arası yapılan görüşmelerin ardından mutabık kalınan konularla ilgili anlaşma her iki Genel Müdür tarafından imzalandı.

TREN HABER

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.