TAV’dan DHMİ’ye 174,6 milyon lira kira ödemesi

TAV’dan DHMİ’ye 174,6 milyon lira kira ödemesi

TAV Havalimanları, Atatürk Havalimanı ve Adnan Menderes Havalimanı için Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne (DHMİ) taahhüt ettiği 174 milyon 647 bin 444...

TAV Havalimanları, Atatürk Havalimanı ve Adnan Menderes Havalimanı için Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne (DHMİ) taahhüt ettiği 174 milyon 647 bin 444 doları ve Katma Değer Vergisi (KDV) kira bedelini ödedi.

Ödeme temsili çekler ile yapıldı. Çekler Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'a TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener tarafından törenle takdim edildi. Törende DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal da yer aldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "TAV, havalimanı inşaatı ve işletmesinde dünyanın önde gelen firmalarından biri. Pek çok ülkede yaptığımız görüşmelerde 'bu havalimanını Türkler inşa etti, bu havalimanını Türkler işletiyor' diyorlar. Bundan hepimiz gurur duyuyoruz." dedi.

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal da TAV'dan alınan paraların sivil havacılığa harcandığını dile getirdi.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener ise "9 Ocak 2000'de Atatürk Havalimanı'nı açtık ve 15 yıl oldu. Önce yap-işlet-devret, daha sonra da kiralama yöntemiyle işletmeyi üstlendik. Adnan Menderes Havalimanı'nın ilk kirasını da bugün ödüyoruz. Bugün de sözümüzde durduğumuz ve taahhüdümüzü yerine getirdiğimiz için mutluyuz. Atatürk Havalimanı'ndan çıktığımız yolculukta bugün TAV olarak 14 havalimanı işletiyoruz. TAV İnşaat şirketimiz, altı tane havalimanı yapıyor. Servis şirketlerimiz de 33 havalimanında faaliyet gösteriyor. Yani TAV olarak dünyada 53 havalimanında varız. Bu da bir Türk firmasının geldiği yeri gösteriyor.”

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.