TAV Holding'in kârı yüzde 161 arttı

TAV Holding'in kârı yüzde 161 arttı

KAP'a açıklanan mali tablolarına göre, şirketin 9 aylık net kârı ise üç kat artışla 540.9 milyon liraya ulaştı. TAV'ın satış gelirleri üçüncü...

KAP'a açıklanan mali tablolarına göre, şirketin 9 aylık net kârı ise üç kat artışla 540.9 milyon liraya ulaştı.

TAV'ın satış gelirleri üçüncü çeyrekte yüzde 43 artarak 755.9 milyon lira olurken, 9 aylık satış gelirleri yüzde 46 artışla 1.94 milyar liraya ulaştı.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, 2013 yılını operasyonel ve finansal anlamda başarılı bir yıl olacağını belirterek, "En önemli operasyonel göstergemiz olan yolcu sayımız bu süre zarfında geçen seneye göre yüzde 19 artış gösterdi. Bu artışın yüzde 14'ü geçen seneki havalimanı portföyümüzden, yüzde 5'i ise portföyümüze yeni eklediğimiz Medine'nin bu yılın ilk altı ayına katkısından geliyor" dedi.

TAV'ın yolcu sayısı 9 aylık dönemde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19 artışla 63.6 milyon kişi oldu.

İlk dokuz ayda gelirlerinin yüzde 13 büyüyerek 920 milyon euroya ulaştığını, FAVÖK büyümesinin yüzde 22 olarak gerçekleştiğini ve 313 milyon euroya ulaştığını söyleyen Şener, "Operasyonel başarımız iyi maliyet kontrolü ve finansal kaldıraç etkisi ile FAVÖK marjımızı genişletmemizi sağladı ve tarihimizdeki en yüksek çeyreklik ve 9 aylık FAVÖK marjına ulaştık. Nakit olmayan ve döviz kurundaki oynaklığa bağlı olarak oluşan ertelenmiş vergi ve yabancı para çevrim farkı giderlerinin yarattığı baskıya rağmen net kârımızı yüzde 9 artırarak 114 milyon euroya çıkardık" dedi.

"Serbest nakit akışı, Medine'deki azınlık payımızı içermeyen 184 milyon avroluk yatırıma rağmen yüzde 18 artış göstererek 225 milyon euroya ulaştı. Gururla ekleyebilirim ki, İzmir’deki yatırımımız planladığımızdan daha hızlı ilerliyor ve iç hat yolcularına yeni terminalde hizmet vermek için gün sayıyoruz" diyen Şener, "İstanbul Atatürk Havalimanı ile birlikte, portföyümüzün diğer bölümü de sağlıklı bir şekilde çift haneli büyümeye devam ediyor" dedi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.