TAV, Çin’de eğitim vermeye başladı

TAV, Çin’de eğitim vermeye başladı

TAV Havalimanları’nın havalimanı işletmeciliği alanındaki bilgi birikimini dünyaya açan TAV Aviation Minds, Çin’deki havalimanlarına eğitim vermeye...

TAV Havalimanları’nın havalimanı işletmeciliği alanındaki bilgi birikimini dünyaya açan TAV Aviation Minds, Çin’deki havalimanlarına eğitim vermeye başladı. Jingdezhen eyaletinde düzenlenen ilk eğitime 25 farklı havalimanından temsilciler katıldı.

Havalimanı işletmeciliğinde Türkiye’nin dünyadaki lider markası TAV Havalimanları, Çin’de havalimanı işletmeciliği alanında eğitim vermeye başladı. TAV’ın bilgi birikimini kurumsallaştırarak dünyaya sunmak üzere kurulan TAV Aviation Minds tarafından hazırlanan eğitim ve gelişim programlarının ilki Jingdezhen eyaletinde gerçekleştirildi. Çin Sivil Havalimanları Örgütü (CCAA) Genel Sekreteri Li Xiaomei tarafından açılışı yapılan “Havalimanı Pazarlama ve Hat Geliştirme” konulu eğitim programına, Pekin ve Şanghay havalimanlarının da aralarında olduğu 25 farklı havalimanından yönetici ve uzmanlar katıldı. Simülasyonlar ve grup çalışmalarıyla zenginleştirilen üç günlük eğitim sonucunda ortaya çıkan yüksek katılımcı memnuniyeti doğrultusunda, TAV Aviation Minds’ın CCAA ile işbirliğine “Havalimanı Özelinde İnsan Kaynakları Yönetimi” ve “Entegre Havalimanı İşletmeciliği Yönetimi” eğitimleriyle devam edilmesi planlanıyor.

TAV Aviation Minds Genel Müdürü Barış Müstecaplıoğlu, “Tüm dünyada özellikle de gelişmekte olan ülkelerde havacılık sektöründe hızlı bir büyüme yaşanıyor. Sektörün öncü ve lider oyuncuları arasında yer alan TAV Havalimanları bu ihtiyacı görerek sahip olduğu bilgi birikimini TAV Aviation Minds çatısı altında topladı ve paylaşıma açtı. Aradan geçen kısa sürede farklı ülkelerin havacılık otoritelerince programlarımıza gösterilen ilgiden mutluluk duyuyoruz. Yoğun bir hazırlık döneminin ardından Çin pazarında faaliyete başladık. Moğolistan, Uganda ve Nepal gibi farklı coğrafyalarda da benzer programlar düzenlemek için bu ülkelerin sivil havacılık yetkilileri ile görüşmelerimiz sürüyor. Hedef bölgelerimizdeki havalimanlarının gelişimini desteklemeyi sürdüreceğiz” dedi.

Şubat 2013’te kurulan TAV Aviation Minds, ilk projesini Suudi Arabistan’ın Medine Havalimanı’nda gerçekleştirdi. Medine’de dört ay boyunca sürdürülen eğitim ve geliştirme programı kapsamında 258 katılımcıya 16 farklı alanda toplam 1368 saat eğitim verildi. Uygulanan programlar sonucunda, yolcu memnuniyetini artırıcı yeni uygulamalar geliştirildi, çalışan memnuniyetinde artış ve operasyonel süreçlerde verimlilik artışı sağlandı. Programın sonunda katılımcılar, TAV tarafından işletilen İstanbul, Atatürk ve Gürcistan, Tiflis havalimanlarında pratik deneyim kazanma ve iş başı eğitim alma olanağı da buldu.

TAV Grubunun şirket içi eğitim platformu TAV Akademi bünyesinden çıkan TAV Aviation Minds, uçtan uca gelişim çözümleri ile havalimanlarının toplam kalite ve verimliliğini artırmayı hedefliyor.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.