TAV, Atatürk Havalimanı’nda yatırımlarını sürdürüyor

TAV, Atatürk Havalimanı’nda yatırımlarını sürdürüyor

Dünyada ilk 20 arasına giren ve bölgenin en önemli bağlantı merkezi haline gelen Atatürk Havalimanı’nda geliştirme çalışmaları tüm hızıyla devam...

Dünyada ilk 20 arasına giren ve bölgenin en önemli bağlantı merkezi haline gelen Atatürk Havalimanı’nda geliştirme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bu yılın ilk sekiz ayında dış hat yolcu sayısı yüzde 16; dış hat gelip dış hat uçan transfer yolcu sayısı yüzde 29,1 artış gösterdi.

Havalimanı işletmeciliği alanında Türkiye’nin dünyadaki lider markası TAV Havalimanları, günde ortalama 1200 uçuş ve 150 bin yolcuya ev sahipliği yapan Atatürk Havalimanı’nın kapasitesini artırmak üzere yatırımlarını sürdürüyor. Atatürk Havalimanı, THY’nin gösterdiği büyüme, DHMİ’nin gerçekleştirdiği hava trafik ve altyapı yatırımları ve TAV’ın çalışmalarıyla Avrasya ve Ortadoğu’nun en büyük bağlantı merkezi haline geldi. Ağustos sonu itibariyle Atatürk Havalimanı’nda yıllık yolcu sayısı 49,5 milyonu geçerken, dış hat yolcu sayısı yüzde 16, dış hat uçuş sayısı yüzde 13, yurtdışından gelip yurtdışına uçan transfer yolcu sayısıysa yüzde 29,1 arttı. Gerçekleştirilen yatırımlar, yolcu ve bagaj akışını hızlandırarak kapasite artışını beraberinde getiriyor.

Bugün düzenlenen törene AHL Mülki İdare Amiri Yalçın Bulut, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü’nün de aralarında olduğu isimler katıldı.

AHL Mülki İdare Amiri Yalçın Bulut “THY ve TAV, bayrak taşıyan, ülkemizi temsil eden kurumlarımız. Burada emeği bulunan herkese valiliğimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu “İstanbul Atatürk Havalimanı metrekare olarak Avrupa’daki en küçük havalimanları arasında olmasına karşın hizmet kalitesi açısından en önlerde yer alıyor” dedi.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener “2000 yılında burası yapılırken THY çok daha küçüktü ancak şimdi dünyanın sayılı havayolları arasında ve ana üssü Atatürk Havalimanı. Bizim de kendimizi buna göre konumlamamız gerekiyor ve tüm paydaşlarımıza en üst düzeyde fayda sağlamak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü “Ulaştırma Bakanlığı’nın yönlendiriciliğinde, başta DHMİ, THY ve TAV olmak üzere, sektör oyuncularının ortak çabasıyla Türkiye’de havacılık sektörü hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Bugün gelinen noktada Atatürk Havalimanı için transfer yolcu ve uçak kabul kapasitesini artırmak öncelik kazanmış durumda. TAV Havalimanları olarak, havalimanımızı kapasite olarak geliştirmek, yolcularımıza ve havayollarımıza daha kaliteli bir hizmet sunabilmek için tüm gücümüzle çalışmaya ve yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. Bu sayede, yolcu memnuniyetinden ödün vermeden çift haneli bir büyümeyi sürdürüyoruz” dedi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.