Tarih bekleniyor

Tarih bekleniyor

Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Demiryolu Projesi ve Erzincan Lojistik Merkezi Çalıştayı Erzincan’da yapıldı.

Çalıştaya katılan Trabzon- Erzincan Demiryolu Platformu Sözcüsü Şabün Bülbül, “Bakü-Tiflis-Kars demir yolunun açılmasının ardından sıra Trabzon- Erzincan Demiryolundadır. Bölge halkı bu demiryolunun başlama ve bitiş tarihini duymak istemektedir. Bu uluslararası alanda büyük bir lojistik hamledir. Global yatırımcıların, lojistik aktörlerin, sanayicilerin, ihracatçıların ve hepimizin beklediği, bu sinerjiden bir an evvel yararlanabilmektir.” dedi. 

Tarih bekleniyor

ERZİNCAN-Gümüşhane-Trabzon Demiryolu Projesi ve Erzincan Lojistik Merkezi çalıştayı Erzincan’da yapıldı. Çalıştaya katılan Trabzon- Erzincan Demiryolu Platformu Sözcüsü Şübün Bülbül, “Bakü-Tiflis-Kars demir yolunun açılmasının ardından sıra Trabzon- Erzincan Demiryolundadır. Bölge halkı bu demiryolunun başlama ve bitiş tarihini duymak istemektedir. Bu uluslararası alanda büyük bir lojistik hamledir. Global yatırımcıların, lojistik aktörlerin, sanayicilerin, ihracatçıların ve hepimizin beklediği, bu sinerjiden bir an evvel yararlanabilmektir.” dedi. Erzincan-Gümüşhane-Trabzon demiryolu projesi ve Erzincan lojistik merkezi çalışma toplantısı ile lisanslı depoculuk faaliyetlerine ilişkin Erzincan’da bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Yücel, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Erzincan Ticaret Borsası Başkanı Necmi Yapınca, Trabzon Demiryolu Platformu Üyeleri Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Makine Mühendisleri Odası Başkanı Şaban Bülbül, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Yaylalı ve Eski Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Yılmaz Odabaş ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, “Bugün Erzincan'da Kuzey-Güney koridorunu karayolu projesini yine Trabzon'dan Erzincan'a uzanacak demiryolu projesini konuşmak için toplantı yapıyoruz. Bu projeler hayata geçirildiği takdirde Erzincan'ın bir lojistik merkez olacağını ve Trabzon limanın da sıkışan depolama ve dağıtımın artık Erzincan’dan yapılabilecektir” dedi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Müsteşar Yardımcısı İsmail Yücel; “Erzincan bir kavşak noktada. Erzincan- Trabzon Demiryolu Erzincan’da çok daha önemli fırsatlar oluşturacak. Trabzon Erzincan Demiryolunun da yapılması ile birlikte Karadeniz’e açılan bir kapı olacak. Ve hızlı tren projesi ile birlikte her anlamda bir kavşak.” dedi.

BAŞLANGIÇ VE BİTİŞ TARİHİ AÇIKLANSIN

Toplantıda bir konuşma yapan Trabzon- Erzincan Demiryolu Platformu Sözcüsü Şaban Bülbül ise yapılan çalışmaların artık taçlandırılması gerektiğini belirterek, “Trabzon bu sürece uzun bir zamandan beri hazırlık yapmaktadır.  Trabzon – Erzincan demiryolu bağlantısı ile İpek Yolu güzergâhında lojistik üstünlüğü sağlayacak ve Türkiye’yi kilit ülke pozisyonuna taşıyacaktır. Ulaştırma Bakanlığı tarafından 2005 yılında hazırlanan ana plan stratejisinde Türkiye’de demiryolu bağlantılarının geliştirilmesi ve yeni hatların oluşturulması hedefleri doğrultusunda Trabzon ilini GAP ve Ortadoğu’ya bağlayacak olan hattın kurulmasının öncelikli öneme sahip olduğu vurgulanmış ve doğu-batı, kuzey-güney doğrultusunda oluşturulması gereken birincil önemdeki 7 hattan biri olarak belirlenmiştir. Bu hattın kurulmasıyla Ortadoğu ve iç bölgelerden Trabzon Limanı üzerinden Karadeniz’e açılan bir taşıma hattının iç bölgelerdeki üretimin dünya pazarlarına açılmasının sağlanacağı en kısa yol olduğu üzerinde durulmuştur. Cumhurbaşkanımızın direktifleri ile Doğu Karadeniz’de kurulmakta olan Türkiye’nin ilk uluslararası TR61 Endüstri Bölgesi;  Bakü- Tiflis- Kars Demir İpekyolu’nun devamında inşa edilecek olan Trabzon-Erzincan Demir Yolu ile bağlanarak İpek Yolu’nda yüksek bir sinerji yaratılacaktır. Özetle; Bakü-Tiflis-Kars demir yolunun açılmasının ardından sıra Trabzon –Erzincan demiryolundadır. Bölge halkı bu demiryolunun başlama ve bitiş tarihini duymak istemektedir. Bu uluslararası alanda büyük bir lojistik hamledir. Global yatırımcıların, lojistik aktörlerin, sanayicilerin, ihracatçıların ve hepimizin beklediği, bu sinerjiden bir an evvel yararlanabilmektir.” şeklinde konuştu.

demiryolu2.jpg

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.