Konteyner, tankerin üzerine düştü, ortalık cehenneme döndü

Konteyner, tankerin üzerine düştü, ortalık cehenneme döndü

Ürdün'ün Kızıldeniz limanı Akabe'de zehirli klor gazı sızıntısı 11 kişinin ölümüne ve 250'den fazla kişinin de yaralanmasına neden oldu. Yetkililer, bir kimyasal konteynerin nakliye sırasında vinç arızası sonucu düştüğünü söyledi.

CCTV görüntüleri, konteynerin havaya kaldırıldığını ve ardından aniden bir gemiye düştüğünü ve patladığını gösterdi. Büyük bir parlak sarı gaz bulutunun yere yayılarak insanları güvenlik için koşmaya sevk ettiği görülüyor.

Devlet medyası, yaralılardan 199'unun kimyasal maruziyet nedeniyle yerel hastanelerde tedavi edildiğini söyledi. Bazılarının durumunun kritik olduğu bildirildi.

Klor, endüstride ve ev temizlik ürünlerinde kullanılan bir kimyasaldır. Normal sıcaklık ve basınçta sarı-yeşil bir gazdır, ancak depolama ve nakliye için genellikle basınçlı ve soğutulur.

Klor solunduğunda, yutulduğunda veya cilt ile temas ettiğinde su ile reaksiyona girerek vücuttaki hücrelere zarar veren asitler üretir. Yüksek düzeyde klor solumak akciğerlerde sıvı birikmesine neden olur - pulmoner ödem olarak bilinen yaşamı tehdit eden bir durum.

Limanın 16 km (10 mil) kuzeyinde bulunan Akabe şehrinin sakinlerine sızıntının ardından içeride kalmaları ve pencereleri ve kapıları kapatmaları tavsiye edildi.

AFP haber ajansının bildirdiğine göre, Akabe'nin sadece 7 km uzaklıktaki ve popüler bir turizm merkezi olan güney sahili de önlem olarak boşaltıldı.

Sivil Savunma Bakanlığı, sızıntı ve temizleme operasyonuyla ilgilenmek için limana uzman ekipler gönderdi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.