Tamer Kıran: Artık denizcilik tek renk

Tamer Kıran: Artık denizcilik tek renk

İMEAK Deniz Ticaret Odası Merkez Yönetimi seçimleri, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. Metin Kalkavan ve Tamer Kıran'ın yarıştığı seçimlerde, ipi göğüsleyen Tamer Kıran oldu.

4 binden fazla adayın katıldığı seçimde, Tamer Kıran oyların yüzde 56'sıyla başkan olurken, Metin Kalkavan oyların yüzde 44'ünü aldı. Mavi listeyle seçime aday olan Kıran, 29 komiteden toplam 2 bin 308 oy aldı, beyaz listeyle seçime aday olan Kalkavan ise 19 komiteden bin 812 oy aldı.

Yaklaşık 8 ay önce başkan adaylığını açıklayan Tamer Kıran; Salih Zeki Çakır, Recep Düzgit, Şadan Kaptanoğlu'nun desteğini alarak Hepimizin Odası Hareketi adı altında seçim çalışmalarına başlamıştı. 2004 yılından itibaren İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Asil Üyesi olarak görevini sürdüren Kıran, dün Deniz Ticaret Odası'nın yeni başkanı seçildi.  Oy sonuçlarının açıklanmasından sonra, 'Hepimizin Odası Hareketi' destekçileri büyük bir sevinç yaşadı. 

Seçim sonrasında konuşan İMEAK Deniz Ticaret Odası yeni Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran; 'Seçim sürecinde destek olanlara, özellikle aileme çok teşekkür ediyorum.' dedi. 

Sonuçlardan sonra ilk açıklamasını DenizHaber.TV'ye yapan İMEAK DTO yeni Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Metin Kalkavan ile çok uzun süre çalıştığını ve ondan çok fazla şey öğrendiğini ifade ederek;  'Umarım benden bekleneni yapabilirim. 8 aylık bir seçim maratonunu bitirdiğimiz için üzerimde bir rahatlık var. Bir yönetimin başına geçtiğim için omuzlarımda yük var. İyi bir yönetim kurulu oluşturacağız. Bundan sonra, mavi ve beyaz renkleri kaldırıyoruz. Bundan sonra tek renk var, denizcilik rengi diyelim ona. İnanıyorum ki Metin Bey benim en büyük yardımcım olacaktır.' şeklinde konuştu.

İMEAK Deniz Ticaret Odası'nın yeni Yönetim Kurulu, 13 Nisan'da düzenlenecek toplantıyla Deniz Ticaret Odası'nda belirlenecek.

secim-1.jpg

Oy sonuçları ise şöyle:

Tamer Kıran:                   Metin Kalkavan:

Yüzde: 56                        Yüzde: 44

Oy: 2308                         Oy: 1812

29 Komite                        19 Komite

80 Meclis Üyesi                 39 Meclis Üyesi

Buse ÜRGİR / DENİZ HABER AJANSI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.