"Taleplerimiz karşılanmazsa İstanbul Boğazı'nı kapatacağız"

"Taleplerimiz karşılanmazsa İstanbul Boğazı'nı kapatacağız"

Hazirandan beri armatörünün borcu nedeniyle İstanbul'da tutulan Streamline kuru yük gemisinin kaptanı Bahman Bagirov, Rusya vatandaşı olan mürettebatın değiştirilmemesi ve maaş borçlarının ödenmemesi halinde yarın İstanbul Boğazı'nı kapatacağını söyledi.

Rusya'nın Rostov-na-Donu kentinden İstanbul'a tamirat için gelen Streamline gemisi Haziran 2018'de armatörünün borcu nedeniyle mürettebatıyla birlikte tutuklanmıştı. Geminin mürettebatı o tarihten bu yana evlerine dönemiyor ve maaşlarını alamıyor.

Konuyla ilgili Sputnik'e konuşan geminin kaptanı Bagirov "Mürettebat 10 aydan fazladır gemide. Ailelerimizden uzakta, sanki hapiste gibiyiz. Sabrımız sınırda ve artık uç tedbirlere başvurmak zorundayız. Yasal taleplerimiz yarına kadar kabul edilmezse, gerekli yerlere bildirerek Boğaz'ı kapatacağız" dedi.

Ekim ayında Akça Shipping'in sahibi Cezmi Akça Sputnik'e, eski gemi operatörü tarafından imzalanan sahte bir kira sözleşmesi ve geminin tutuklanmasına neden olan borçla bağlantılı olarak süren davanın bitmesini beklediklerini ve bir ay içinde mürettebata olan borçlarını ödeyeceklerini söylemişti. Ancak, mürettebata herhangi bir ödeme yapılmadı.

Sputniknews.com

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.