Taksilere kameraya mahkemeden iptal

Taksilere kameraya mahkemeden iptal

Muğla 2. İdare Mahkemesi, Bodrum Şoförler Odası tarafından açılan dava sonucunda Muğla Büyükşehir Belediyesi UKOME Kurulunun aldığı “taksilere görüntülü ve sesli kamera takılması” kararını iptal etti.

İçişleri Bakanlığı’nca valiliklere gönderilen genelge ile toplu taşıma araçlarında ve ticari taksilerde kamera bulundurulması zorunluluğu kararının ardından, Büyükşehir Belediyesi UKOME tarafından genelge kapsamında taksilere görüntülü ve sesli kamera takılmasının zorunlu olduğuna dair kararlar alındı. Kararın ardından Bodrum Şoförler Odası tarafından Muğla 2. İdare  Mahkemesine kararın iptali için dava açıldı.

Mahkeme heyeti davayı karara bağlayarak, taksilere konulacak ses ve görüntü kaydı alan kamera sistemlerinin taşıma hizmeti veren ve alan kişilerin özel hayatlarına müdahale içerdiğine karar verdi. Heyet kararında, “UKOME Kurulunun, asayişin ve adli olayların araştırılması üzere toplu taşıma sistemi dizayn etmek yükümlülüğü ve yetkisinin bulunmadığı sonucuna varıldığından, işlemin iptaline karar verildi” denildi. Kararın ardından açıklama yapan Bodrum Şoförler Odası avukatı Barış Eğilmez, kararın ilk olması sebebiyle emsal olacağını söyledi.

Milliyet

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.