Suzuki, 'Hakverdi' ile yola devam dedi

Suzuki, 'Hakverdi' ile yola devam dedi

Japon şirket, 28 yıldır birlikte çalıştığı duayen işadamı Ural Hakverdi'yi birlikte çalışmaya ikna etmek için bölgedeki iki ülkenin distribütörlüğünü...

Japon şirket, 28 yıldır birlikte çalıştığı duayen işadamı Ural Hakverdi'yi birlikte çalışmaya ikna etmek için bölgedeki iki ülkenin distribütörlüğünü ve yüzde 15'e varan fiyat desteği verdi. Suzuki Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ural Hakverdi, geçen yıl Japonlara otomotiv sektöründen çıkmak istediğini bildirdiğini ve Doğuş Otomotiv'i tavsiye ettiğini açıkladı. Geçen süre içinde Doğuş'la olan görüşmelerin sonuçsuz kaldığını belirten Hakverdi, "Sonuç sürpriz oldu. İş imzaya kalmıştı. Bildiğim kadarıyla sorun Doğuş'tan kaynaklanmıyor. Suzuki önümüzdeki dönemde Volkswagen Grubu ile ortaklığını bitirmek istiyor. Yoksa Doğuş'u beğenmişlerdi" dedi.

Suzuki'nin yeniden kendileriyle çalışmak istediğini ifade eden Hakverdi, yepyeni bir sayfa açtıklarını söyledi. Satışların rekor kırdığı bir dönemde distribütörlük görüşmeleri nedeniyle çok vakit kaybettiklerini belirten Ural Hakverdi, "En güzel zamanı kaçırdık, yara aldık. Birkaç milyon dolarım gitti. Yıllık 4 bin olan satışlar binlere geriledi. İlk 6 ayda 670 araç sattık, normalde bu 2 bin olurdu. Yeni dönem için Suzuki başkanından zararımızın bir şekilde karşılanması için taleplerimiz oldu. Türkiye'nin komşusu iki ülkenin Suzuki distribütörlüğünü istedik. Olumlu karşıladılar. Suzuki'nin güçlü olmadığı bu iki ülkede yer alarak güçlenmek niyetindeyiz. Bu konudaki nihai anlaşma eylül-ekim gibi imzalanacak. İki ülkenin isimleri o dönem açıklanacak" diye konuştu. Hakverdi, Suzuki tarafının ayrıca satışları yeniden toparlamak için yeni Swift başta olmak üzere fiyat desteği sağladığını, bu sayede yeni Swift'i 30,5 bin liradan satışa sunabildiklerini ifade etti.

Japon marka, Türkiye'de yeni model atağıyla büyüyecek. Suzuki Türkiye Murahhas Azası Ali Savcı, yeni Grand Vitara'nın yıl sonunda yollara çıkacağını söyledi. Savcı, "Yeni modeller arasında Jimny de var. Ayrıca Suzuki 2012'de pazara sunacağı yeni bir orta sınıf sedan üzerinde çalışıyor. Türkiye'de iş yapacağına inanıyoruz. 2011 toparlanma yılı olacak. 3 bin adetlik satışı zorlarız. 2012'de ise 4 bin adetlik satış hedefliyoruz" dedi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.