Sürücüsüz otomobilleri yasallaştıran ilk ülke!

Sürücüsüz otomobilleri yasallaştıran ilk ülke!

Taşımacılık sektörünün evrim niteliğindeki değişimi gün geçtikçe hızını arttırıyor. Sürücüsüz otomobil teknolojisinde, öncü olma çabasında olanlar sadece firmalar değil. Pek çok ülke, sürücüsüz otomobilleri yasallaştıran ilk ülke olmak istiyor.

Ayrıca bu teknolojiye yatırım yapan şirketleri kendilerine çekmek ve ülkede iş imkanı yaratmak için herkese açık olan otoyollarda, firmaların araçlarını test etmeleri adına izinler vermekteler. Hatta bu iş eyalet veya belediyelere varana kadar ilerlemiş durumda. California ve Arizona eyaletleri buna iyi bir örnek teşkil etmekte.

İskoçya sürücüsüz otomobilleri yasallaştıran ilk ülke olmaya hazırlanıyor!

İskoçya parlamentosu yaptığı toplantı sonrası, sürücüsüz otomobillerin 2021yılında İskoçya’nın genelinde yasal hale getirilmesi kararına vardı.

İskoç yetkililer, her ne kadar otonom araç kullanımını 2021 yılından itibaren yasal hale getirecek olmasına karşın, bu araçların yaygın şekilde yollarda kullanılmasının 2030 yılını bulacağı öngörüsünde.

Ayrıca, İskoçlar geçmişte yaptığı bir diğer açıklamada, tüm dizel araçların kaldırılması için 2032 yılına kadar müddet tanıdığını belirtmişti. İskoçya bu kararları ile günümüz dünyasının gelişmelerine hızlı adapte olan bir ülke olduğunu tekrar kanıtladı.

İnsanlar otonom araçlar hakkında ne düşünüyor?

RAC tarafından yapılan araştırmaya göre, araç kullanan her 3 şoförden 2 tanesi, sürücüsüz otomobillere karşı tedirgin. Tedirginliklerinin sebebi ise aracın bir yapay zeka tarafından yönetilmesinin getirdiği güvensizlik duygusu, aracın başkaları tarafından ele geçirilerek kontrol edilmesi ve yaşanabilecek kazalardan sorumlu tutulacak olanın araç sahibi olması gibi farklı sebepler yer almakta.

Shiftdelete.net

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.