Sürücülere 'kış lastiği' uyarısı!

Sürücülere 'kış lastiği' uyarısı!

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Apaydın: "Kışı sert geçiren bölgelerimizdeki araç sürücülerimiz kış lastiklerini çıkartmak için acele etmemeli."

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, kış döneminin sert geçtiği bölgelerdeki sürücülerin, araçlarındaki kış lastiklerini çıkarmak için acele etmemesi gerektiğini söyledi.

Apaydın, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmeliğe göre, şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçların 1 Aralık 2014'te başlayan kış lastiği takma zorunluluğunun bugün sona erdiğini belirtti. Bazı illerde özellikle gece saatlerinde sıcaklıkların düştüğü ve gizli buzlanma olduğuna dikkat çeken Apaydın, şöyle konuştu: "Kışı sert geçiren bölgelerimizdeki araç sürücülerimiz kış lastiklerini çıkartmak için acele etmemeli. Yasal olarak bir sıkıntısı yok. Özellikle tecrübeli şoförler kış lastiklerini çıkartmak için acele etmeyecekler. Kış lastiğinin faydasını aracı kullanırken çoğu kez göremeyebilirsiniz ancak kaza anında kış lastiğiniz yoksa şiddeti artar, can güvenliğiniz olmaz. Kış lastiğinin kauçuğunda farklı bir madde vardır. Kışın yere tutunması daha farklıdır."

Apaydın, özellikle doğudaki illerde yaşayan sürücülerin kış lastiklerini 15 - 20 gün sonra çıkarmasının uygun olacağını vurguladı. Hava sıcaklıklarının artmasıyla kış lastiklerinin çıkarılması gerektiğini dile getiren Apaydın, "Hava sıcaklığı 40 derecelere çıktığında kış lastiğinin hiçbir hükmü kalmıyor. Şu anda bazı bölgelerde hava sıcaklığı normal. Bu bölgelerde kış lastikleri çıkarılabilir" diye konuştu.

UYGULAMA SONA ERDİ
Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçların 1 Aralık 2014'te başlayan kış lastiği takma zorunluluğu bugün sona erdi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmeliğe göre, 1 Aralık - 1 Nisan arasında kış lastiği olmayan araçların yola devam etmesine izin verilmedi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.