Sürücülere egzoz gazından ceza yağdı

Sürücülere egzoz gazından ceza yağdı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan İdris Güllüce'nin talimatıyla Türkiye genelinde çevreye yönelik denetimler...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan İdris Güllüce'nin talimatıyla Türkiye genelinde çevreye yönelik denetimler artırıldı. Bu kapsamda, sayıları sürekli artış gösteren motorlu taşıtlarla gürültü kirliliğine neden olan eğlence merkezi gibi yerler üzerinde denetimler devam ediyor.

Güllüce, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, 2014 yılının son 10 ayında 977 egzoz gazı emisyon denetimi yapıldığını kaydetti. Bu denetimlerde 28 bin 326 araç denetlenirken 972 tanesine cezai işlem uygulandığını belirten Güllüce, "Son 10 ayda yapılan egzoz gazı emisyon denetimlerinde toplam 870 bin 333 lira cezai işlem uygulandı" ifadesini kullandı.

Gürültü kirliliğiyle mücadele

Öte yandan, Bakanlık, insanlarda ruhsal, fiziksel ve fizyolojik rahatsızlıklara yol açan gürültülü kirliliği ile de mücadelesini sürdürüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca son 10 ayda gürültü kirliliği ile mücadelede 499 bin 381 lira idari para cezası uygulandı. Bakanlık tarafından yetki devri alan belediyelerin yaptığı denetimlerde ise 382 bin 268 lira idari para cezası kesildi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.