Sumitomo Çankırı’da deneme üretimi yaptı

Sumitomo Çankırı’da deneme üretimi yaptı

Türk-Japon ortaklığıyla Çankırı'da inşa edilen lastik fabrikası, deneme üretimi yaptı.

Sumitomo Rubber Industries Yönetim Kurulu Başkanı Tetsuji Mino, gazetecilere yaptığı açıklamada, deneme üretimini gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını söyledi. Lastik üretebilecek hale geldiklerini belirten Mino, şöyle devam etti: "Bu yılın Temmuz ayında seri üretime başlayacağız. bugün deneme üretimimizi gerçekleştireceğiz. Şu anda lastiği tamamen üretebilecek hale geldik fakat seri üretime geçebilmek için hazırlıklarımız devam edecek. Temmuzda seri üretime geçeceğiz. Temmuzda günlük 4 bin lastik üretecek şekilde fabrikamızı hazırlamak istiyoruz. Elimizden geldiğince çok sayıda lastik üretip, Türk ve dünya pazarına sunmak için çalışacağız. Hızlı şekilde çalışmaya devam ediyoruz."

Sumitomo Rubber AKO Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Fujimato Sumitomo Rubber AKO Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Norifumi Fujimato da hızlı şekilde üretim aşamasına geldiklerini anlattı. Çankırı'da yatırım yapmalarına en büyük desteği Ak Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz'in verdiğini aktaran Fujimato, "Tabii Türk hükümetinden çok teklif aldık. Abdulkadir Özcan'la da çeşitli görüşmeler yaparak, Çankırı'nın bize en uygun yer olacağına karar verdik" ifadesini kullandı. Fabrikada 2 bin kişinin çalışacağı bilgisini veren Fujimato, "Şu anda yaklaşık 300 kişi çalışıyor. Temmuzdaki üretim aşamasında yaklaşık 500 kişi çalışacak. Nihai olarak ise yaklaşık 2 bin kişinin çalıştığı hale geleceğiz" şeklinde konuştu.

"ÇANKIRI'YA KİM GELİR' DİYORLARDI, İŞTE JAPONLAR GELDİ"
AK Parti Çankırı Milletvekili Filiz de Çankırı'nın onur gününü yaşadıklarını dile getirdi. "Çankırı'ya kim gelir' diyorlardı, işte Japonlar geldi ve lastik fabrikasını kurdu" diyen Filiz, "Japonların Çankırı'ya gelmesinde etkisi olan herkese teşekkür ederim. Bu yatırımı buraya kurudukları için kendilerine teşekkür ederim. Japon iş adamlarımıza burayı gösterince beğendiler. Onlar yatırımı yaparken, biz bürokratik sorunları hallettik" değerlendirmesinde bulundu.

Bu yatırımın Çankırı'da göçü tersine çevireceğine dikkati çeken Filiz, "2 bin kişinin ekmek yiyeceği bu yatırımlar Çankırı'nın önünü açacak. Yıllık en az 10 milyon lastiğe ulaştığımızda Çankırı, esnafıyla, sanatçısıyla büyük bir şehir olacak" görüşünü paylaştı. Vali Vahdettin Özcan da Filiz'e teşekkür ederek, Çankırı'nın en mutlu günlerinden birinin yaşandığını ifade etti. Konuşmaların ardından düğmeye basılarak ilk lastik üretildi, hattan çıkarılan ürün protokoldekiler tarafından imzalandı. Fabrikanın inşaatına Sumitomo Rubber Industries ve Abdülkadir Özcan Otomotiv Lastik Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 516 milyon dolarlık yatırımıyla başlanmıştı.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.