Sofya Ekspresi ile 28 Euro'ya Avrupa

Sofya Ekspresi ile 28 Euro'ya Avrupa

TCDD Taşımacılık, son yıllarda iç turizmin gözdesi haline gelen Doğu Ekspresi, Van Gölü Ekspresi gibi trenlerin yanı sıra İstanbul-Sofya Ekspresi ile de Avrupa rotasını keşfetmek isteyenlere yüzde 30 indirim başlattı.

Artık 27.88 Euro’dan başlayan fiyatlarla Avrupa’ya uluşmak mümkün olacak. Uluslararası yolcu taşımacılığında 20 Şubat 2017’den beri İstanbul (Halkalı)-Sofya güzergahında her gün karşılıklı olarak işleyen İstanbul-Sofya Ekspresi ile Avrupa’ya ulaşımda en kolay ve en ekonomik seçenek sunuluyor. İstanbul-Sofya Ekspresi, TCDD Taşımacılık tarafından sağlanan 2 yataklı ve 1 kuşetli vagon ile işletiliyor.

9 SAAT 50 DAKİKA SÜRÜYOR

Halkalı’dan her gün 22.40’ta, Sofya’dan 21.00’de hareket eden ekspresin seyahati yaklaşık 9 saat 50 dakika sürüyor. Uluslararası demir yolu yolcu taşımacılığını daha cazip hale getirmek, kara yolu ile rekabet etmek amacıyla yolcu taşımalarına Balkan Ülkeleri Yolcu Tarifesi (SET) üzerinden yüzde 30 indirim uygulamasına da geçildi. Ekspres bilet ücretleri 2 yataklı vagonda bir kişi 33.50 Euro, 1 yataklı vagonda bir kişi 62.72 Euro, 4’lü kuşetli vagonda bir kişi 28.48 Euro, 6’lı kuşetli vagonda bir kişi 27.88 Euro olarak belirlendi. Hem tren yolculuğunun keyfini çıkarmak hem de Sofya’yı keşfetmek isteyen yolcular ekonomik, rahat, konforlu bir yolculukla Bulgaristan’ın başkentine ulaşabiliyor.

Ada yeniden seferde

Sakarya’nın Adapazarı ilçesiyle İstanbul’un Pendik ilçesi arasında hizmet veren Ada Treni, seferlerine yeniden başladı. Yaklaşık 7 yıl aradan sonra Adapazarı Garı’na gelen trene, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ve milletvekilleri Mithatpaşa İstasyonu’ndan bindi. Ada Yolcu Trenleri, Mithatpaşa, Arifiye, Sapanca, Büyükderbent,

Köseköy, İzmit, Derince, Yarımca, Hereke ve Gebze istasyonlarında duruyor.

AA

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.