Socomex hizmet ağını genişletiyor

Socomex hizmet ağını genişletiyor

Merkezi Velaux Fransa’da bulunan Socomex Fransa’nın Türkiye ofisi olarak faaliyet gösteren Socomex Türkiye, petrol sektöründe yerli ve yabancı akaryakıt...

Merkezi Velaux Fransa’da bulunan Socomex Fransa’nın Türkiye ofisi olarak faaliyet gösteren Socomex Türkiye, petrol sektöründe yerli ve yabancı akaryakıt istasyonu bayilerine yer altı tankı testi,tank temizliği ve tank cidarlama uygulamaları konusunda hizmet veriyor.

Firma, çevreci yaklaşımı ile tank izolasyonunun yanı sıra, menhollerdeki yalıtım sorununa çözüm üretmek için, verdiği hizmetler arasına menhol izolasyonunu da  ekledi. Gerekli emniyet tedbirleri alınıp şömine bölgesinin temizliği yapıldıktan sonra  çeşitli kimyasallar kullanılarak, menhol izolasyonu yeni plastik tank sump imalatına benzer şekilde yerinde gerçekleştiriliyor.

Çevre bilincinin daha fazla önem kazandığı günümüzde, akaryakıt istasyonlarındaki yer altı yakıt tanklarının sızdırmazlığı büyük önem taşıyor. Tank içerisinde yer alan ürünün herhangi bir kaçak sonucu toprağa, yer altı su kaynaklarına karışması ve aynı şekilde yer altı sularının tank içerisine girmesinin önlenmesi gerekiyor.

Tank cidarlaması, delik ve korozyona uğramış tanklarda kaçak oluşumunu engelleyen, tek cidarlı olmasına karşın çift cidara yükseltilmesi gereken tanklarda tank ömrünü uzatan, ayrıca mükemmel ürün kalitesi sağlayan ve tank bakım maliyetlerini azaltan rakipsiz bir çözüm olarak dikkat çekiyor.

Çeşitli uygulamalar ile tank gövde izolasyonu ile beraber, tank menholünün de (şömine) izolasyonu sağlanmalı. Bu şekilde yer altı ve yağmur sularının şömine içerisine, buradan da tankın içerisine girmesi ayrıca bir taşma durumunda oluşabilecek yakıt kaçaklarının da çevreyi kirletmesi engellenmeli.

Socomex, çevreci yaklaşımı ile tank izolasyonunun yanı sıra, menhollerdeki yalıtım sorununa çözüm üretmek için, verdiği hizmetler arasına menhol izolasyonunu da  ekledi. Gerekli emniyet tedbirleri alınıp şömine bölgesinin temizliği yapıldıktan sonra  çeşitli kimyasallar kullanarak, menhol izolasyonu yeni plastik tank sump imalatına benzer şekilde yerinde gerçekleştiriliyor.

Özellikle plastik tank sump uygulaması yapılması mümkün olmayan veya çok zor olan mevcut istasyonlarda bu yöntem hem ekonomik, hem uygulama süresi anlamında ciddi bir avantaj sağlamakta  hem de inşaat sırasındaki satış aksamalarını ortadan kaldırmakta.

Socomex, tank cidarlama uygulamalarını, Fransa, Mısır, Uganda gibi yabancı ülkelerde ve İstanbul, İzmir, Ankara, Bolu, Bilecik, Tekirdağ gibi birçok ildeki akaryakıt istasyonunda gerçekleştirdi. Firma, yaklaşık 2 yıldır devam etmekte olduğu faaliyetlerinde bu ay itibariyle 100. Tank cidarlama faaliyetini tamamlamanın gururunu yaşıyor. Firma, tek cidarlama için (10 +10) 20 yıl, çift cidarlama için 30 yıl garanti vermekte. 

Socomex, yerli ve yabancı akaryakıt istasyon bayilerine uluslararası deneyim ve tecrübe ile hizmet verirken; TSE IS0 9001:2008 ve IQNet kalite belgelerine, COFRAC, LNE, CNAMONE, GEHSE gibi önemli uluslararası kurumlarının onay ve sertifikalarına sahip bir kuruluş. Firmaya BP, Petrol Ofisi, Total ve sektörün önde gelen dağıtım şirketleri tarafından yeterlilik verildi. 

 

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.