Sınavda heyecanlananlara ehliyet yok

Sınavda heyecanlananlara ehliyet yok

Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği’nde yapılan değişikliklere göre "Sınavda heyecanlanmak ehliyet almak için birinci engel" Muğla Datça'da...

Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği’nde yapılan değişikliklere göre "Sınavda heyecanlanmak ehliyet almak için birinci engel"

Muğla Datça'da Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği’ndeki değişikliklerle ilgili direksiyon eğitmenleri ve sınav komisyonu üyelerine yönelik seminer düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuray Kabaş, yeni döneme sağlıklı bilgilerle başlamayı amaçladıklarını belirtti. Kabaş, "Toplantı kapsamında hem yönetmeliği hem Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı yönergeyi irdeleyeceğiz. Tekrar gözden geçireceğiz. Yeni yönetmeliğe göre yapılan sınavlarda aksayan yönleri değerlendireceğiz. Sürücü adaylarımızın daha bilinçli yetişmelerini sağlarken, trafik kazalarının en aza indirilmesini hedefliyoruz" diye konuştu.

SINAV SÜRESİ UZADI

Yeni yönetmelikle direksiyon sınav süresinin 15 dakikadan 30 dakikaya çıkarıldığına dikkat çeken Kabaş, "Bir kursiyere sınav süresi olarak 30 dakika ayırmak zorundayız. Kursiyerlerin sınav saatleri randevu ile tespit edilebilecek. Belirlenen saatte kursiyerlerin sınav yerinde olmaları zorunlu olacak. Kursiyer sınav saatinde orada bulunmazsa sınava bir daha giremeyecek" dedi.

HOŞGÖRÜ ORTADAN KALKTI

Geçmişten gelen alışkanlıklar nedeniyle kursiyerlerin daha önce beş-on dakikalık gecikmeleri önemsemediklerini hatırlatan Kabaş, "İyi niyetle bu gecikmeler hoş karşılanabiliyordu. Artık böyle bir hoşgörü olanağı ortadan kalktı. Herkes randevu saatinde yerinde olacak. Sınav yarım saat sürecek" ifadelerini kullandı.

HEYECANLANAN ADAY EHLİYET ALAMAYACAK

Direksiyon sınavına girecek olan denetmenlere yönelik olarak da konuşan Kabaş şunları söyledi: "Eğer kursiyer heyecanlanırsa, araçtan indirilecek, sınav durdurulacak. Kursiyerin heyecanının geçmesini beklemek gibi kaygılar taşımayın. Kursiyerlere, 'Siz şimdi çok heyecanlısınız, daha sonra sizi tekrar sınava alırız' gibi önerilerde de bulunmayın. Bu doğru bir tercih değil. Kursiyeri beklentiye sokuyor. Kursiyer o heyecanını yenmek durumundadır. Trafikte heyecanlanan bir kişinin trafiğe çıkmaması gerekir. Heyecan, ehliyet almak için birinci engeldir. Kursiyer heyecanını bir şekilde yenmelidir. Trafikte insanın başına ne geleceği önceden bilinemez. Önemli olan, sürücünün soğukkanlılığını koruyarak, öncelikle kendinin ve aracındaki insanların can güvenliğini sağlamasıdır. Bunu başaramıyorsa yapacak bir şey yok. Bu yüzden sınavdaki heyecanı asla kabul etmiyoruz."

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.