Siemens’in Amerika kıtasındaki rüzgar enerjisi kurulu gücü 10 GW’a ulaştı

Siemens’in Amerika kıtasındaki rüzgar enerjisi kurulu gücü 10 GW’a ulaştı

Siemens Enerji, Amerika kıtasında 10 GW kurulu rüzgâr enerjisine ulaşarak önemli bir aşama kaydetti. Siemens’in Kanada, abd ayrıca Peru, Şili, Brezilya...

Siemens Enerji, Amerika kıtasında 10 GW kurulu rüzgâr enerjisine ulaşarak önemli bir aşama kaydetti. Siemens’in Kanada, abd ayrıca Peru, Şili, Brezilya dâhil olmak üzere Güney Amerika’da 5.600 adetten fazla rüzgâr türbini bulunuyor. Bu türbinlerin kapasitesi orta ölçekteki yaklaşık 3 milyon eve, örneğin New York’tan daha büyük bir şehre temiz ve yenilenebilir enerji sağlayabilir.

Siemens bu önemli kilometre taşına birkaç hafta önce Kanada Ontario’daki South Kent Rüzgâr Enerjisi Projesi’nde 38. rüzgâr türbinini işletmeye alarak ulaştı. 270 MW kapasiteye sahip South Kent, Kanada’nın en büyük rüzgâr enerjisi projelerinden biri.

Siemens Onshore Rüzgâr Enerjisi CEO’su Jan Kjaersgaard bu önemli aşamayla ilgili olarak şunları söylüyor: “Son yıllarda en fazla Amerika kıtasındaki rüzgâr enerjisi pazarında büyüdük. ABD, Kanada ve Latin Amerika son 10 yıl içindeki yıllık kurulumlarımızın yüzde 50’sini temsil ediyor. Bu da bizim kilit rüzgâr enerjisi pazarlarına hizmet etmek için Amerika kıtasında önemli oranda yatırım yapmamızı sağlıyor.”

Siemens’in kıtadaki rüzgâr enerjisi çalışmaları 2005 yılında Orlando Florida’daki Amerika merkezinin açılmasıyla büyük oranda arttı. 2006 yılında Iowa’daki Siemens Türbin Kanadı Fabrikası’nı açılmasıyla türbin kanatları üretimi başladı. 2010 yılında Kansas’ta açılan nasel birleştirme tesisini 2011 yılında Kanada Ontario’da açılan başka bir kanat üretim fabrikası takip etti. Bununla birlikte Siemens bölgedeki çeşitli lokasyonlarda Rüzgâr Enerji Servislerine yatırım yaptı. Bunların arasında Orlando Florida’da yeni ve son teknolojiyle donatılmış servis eğitim merkezi de bulunuyor.

bilgi çağı

Siemens’in Amerika kıtasındaki rüzgar enerjisi kurulu gücü 10 GW’a ulaştı

Source: Siemens’in Amerika kıtasındaki rüzgar enerjisi kurulu gücü 10 GW’a ulaştı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.