Üçüncü köprüye demiryolu yapılıyor

Ulaştırma Bakanı Arslan, üçüncü köprünün demiryolu bölümü için yakın zamanda ihaleye çıkılacağını, ayrıca Gebze-Halkalı arasındaki Marmaray çalışmasını yıl sonuna kadar bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, üçüncü köprü demiryolu ihalesinin kısa sürede yapılacağını söyledi.

Arslan, "Üçüncü köprü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinde raylı sistem yapacağız. Proje bitmek üzere. Yakında onun ihalesini başlatacağız." dedi.

Bakan Arslan, Gebze'den Halkalı'ya Marmaray araçlarıyla 77 kilometreyi kesintisiz hale getireceklerini, buna yönelik çalışmaların yıl sonuna kadar bitirilmesini hedeflediklerini de söyledi.

Arslan ayrıca, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı'nın ardından yakın zamanda Kars-Iğdır-Dilucu-Nahcivan-İran hattını yapacaklarını belirtti.

Dünya

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Demiryolu Haberleri

DHL'den Türkiye–Çin Hattında “İhracat Blok Tren Seferi”
Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu 2 Haziran'da resmen açılıyor
50 konteyner buzdolabı, trenle İzmir'den Çin'e ulaştı
Mars Logistics, iki yeni tren hattını devreye aldı
Modern Hicaz Demiryolu gün sayıyor