Romanya lojistik hattında çözüm ortaklıkları

Batı sınırlarımıza yakın ülkelerden Romanya ile önemli ölçüde ticari ilişkilerimiz mevcut olduğundan ülkemizde faaliyet gösteren Romanya nakliye firmaları sayısında da önemli ölçüde artış gözlenmektedir.

Değişen dünya ile birlikte sürekli olarak gelişmekte olan ve her geçen gün ortaya çıkan yenilikleri ile teknoloji alanına ayak uydurma konusunda tüm sektörlerde olduğu gibi lojistik ve taşımacılık sektöründe de alabildiğine geniş bir çerçeve ile hareket edilmektedir. Ülkemizde lojistik çalışmaları içerisinde bulunan kuruluşlarımız modern araç filoları yüksek modelli taşıma araçları ve tüm belgeleri ile profesyonel sürüş yapan sürücüleri ile dünyanın bir çok ülkesine ihracat başta olmak üzere ithalat ve üçüncü ülke kapsamlı transit yük taşımacılığı hizmetleri sunmaktadırlar.

Türkiye’nin 150 den fazla ülkeye ihracat yaptığı ve çok sayıda ülkeden ithalat yapmakta olduğu günümüzde özellikle sınırlarımıza yakın bulunan ülkelere daha yoğun çalışmalar içerisinde bulunulmaktadır. Batı sınırlarımıza yakın ülkelerden Romanya ile önemli ölçüde ticari ilişkilerimiz mevcut olduğundan ülkemizde faaliyet gösteren Romanya nakliye firmaları sayısında da önemli ölçüde artış gözlenmektedir.

Türkiye ile Romanya arasında cereyan eden ikili ilişkiler kapsamında yürütülen ticaret kapsamında ihracat ve ithalat ürün alışverişleri hız kesmeden devam etmektedir. Ülkemiz genelinde üretimi yapılmakta olan yüzlerce çeşit yerli üretim mamulünün Romanya’ya ihracatının yapılmasında üretici ve lojistik firmalarımızın katkısı azımsanamayacak düzeydedir. İki ülke arasında devam eden taşımacılık faaliyetleri çerçevesinde şüphesiz en üst sıraları komple tır nakliye çalışmaları işgal etmektedir.

Komple tır nakliyesinden sonra en fazla talep gören taşıma yöntemi ise parsiyel ve kargo taşımacılığıdır. Ebat ve ağırlıkları itibarı ile Romanya nakliye kapsamında gönderimi yapılmakta olan grupaj yük sınıflarının çıkışları İstanbul ilimizde bulunan depolar aracılığı ile sağlanmaktadır. Romanya’ya lojistik çalışmaları yapmakta olan tır şirketlerinin tamamına yakını aynı zamanda parsiyel taşıma hizmetleri de vermektedir.

Kapsamlı lojistik hizmetleri sunması ile bilinen firmalardan Arınak Lojistik komple tır ve parsiyel nakliye hizmetlerinin yanında ayrıca gabari dışı ağır nakliyat, frigo dorse tır nakliyesi, konteyner nakliye gibi alanları kapsayan hizmet ağının yanı sıra liman hizmetleri, depo ve antrepo çalışmaları, gümrükleme işlemleri ve Romanya acentelik ve yurt dışı ithalat gümrük hizmetleri gibi bir çok alanda müşterilerine destek hizmetleri sunmaktadır.

Haber: Mehmet Ali BAL
Haber kaynağı: İstanbul lojistik firmaları

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Lojistik Haberleri

Esenyurt’ta ’Lojistik Zirvesi’
Güzergah değişti, dünya ticaretinin dengesi bozuldu
10 kamyondan 4'ü boşa çıktı; 200 bin kamyon kontağı kapattı
DepOrtak depo yönetimini dijitale taşıyor
"Lojistik giderleri Kalkınma Yolu Projesi ile azalacak"