Rekabet Kurumu'ndan Zeyport'a soruşturma

Rekabet Kurumu, Zeyport Zeytinburnu Liman İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile S.S. Gemi Tali Acenteleri Deniz Motorlu Taşıyıcıları Kooperatifi hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Rekabet Kurumu, Zeyport Zeytinburnu Liman İşletmeleri Sanayi ve Ticaret AŞ ile S.S. Gemi Tali Acenteleri Deniz Motorlu Taşıyıcıları Kooperatifi hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Rekabet Kurumu'nun internet sitesinden yapılan duyuruya göre, Zeyport Liman işletmecisi, Zeyport Zeytinburnu Liman İşletmeleri Şirketi'nin Rekabetin Korunması Hakkında Kanunu'nun rekabeti sınırlayıcı anlaşmalar ve uyumlu eylemler ile hakim durumun kötüye kullanılmasını yasaklayan maddelerine aykırı şekilde liman faaliyetleri yürüterek rekabeti engellediği iddiasını içeren şikayet başvurusunu, Ankara 2. İdare Mahkemesi'nin kararı üzerine yeniden değerlendirdi.

Rekabet Kurumu, yargı kararında belirtilen hususları dikkate alarak, Rekabet Kanunu'nun ihlal edilip edilmediğinin tespitine yönelik, Zeyport Zeytinburnu Liman İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile S.S. Gemi Tali Acenteleri Deniz Motorlu Taşıyıcıları Kooperatifi hakkında soruşturma açılmasına karar verdi. Daha önce, söz konusu şikayet nedeniyle yapılan ön araştırmada, şikayetin reddi ile soruşturma açılmasına gerek olmadığına karar verilmişti.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Deniz Ticareti Haberleri

DP World Evyap’ta uzaktan kumandalı vinçler devrede
Kılavuzluk, Römorkör ve Palamar Ücretleri Güncellendi
“Alsancak Limanı’nı bakkal kapatır gibi kapatamazsınız”
"İzmir Limanı'nda son sözü Varlık Fonu söyleyecek"
Amatör denizcilik belgeleri ve kullanım kuralları değişti