Mersin-Basra işbirliği kazandırır

TISİAD’ın daveti ile Mersin’e gelen Irak Gaziantep Başkonsolosu Taaban Al Bazzaz, Mersin Limanı’nı yönetiminin Basra Limanı yetkilileri ile yapacağı işbirliğinin iki ülkeye kazandıracağını söyledi.

Irak Gaziantep Başkonsolosu Taaban Al Bazzaz, Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TISİAD) daveti ile geldiği Mersin’de bir dizi temasta bulundu. Ziyaretleri kapsamında Mersin Uluslar arası Liman İşletmeciliği A.Ş.’yi (MIP) ziyaret eden Başkonsolos Al Bazzaz ve TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç ve beraberindeki heyet, MIP Kurumsal İlişkiler Müdürü Metin Altınsoy tarafından ağırlandı.

MERSİN’İN IRAK’TAN ÇOK MÜŞTERİSİ VAR
Mersin Limanı ile ilgili bir sinevizyon eşliğinde çalışmaları hakkında bilgi veren Altınsoy, MIP yönetimi olarak limanın kapasiteni arttırmaya yönelik sürdürülen genişleme çalışmaları hakkında bilgi verdi. Irak’a yönelik taşımalara da değinen Metin Altınsoy, “Iraklı çok sayıda müşterimiz bulunmakta olup, daha çok Irak’tan limanımıza daha ikinci el otomobil ve yağ sevkıyatları yapılmaktadır. Zaman zaman bizim dışımızdaki etkenler nedeniyle aksaklıklar yaşansa da Irak ile çalışmalarımız sürmektedir” dedi. 

“BİRLİKTE DAHA KAZANÇLI İŞLERE İMZA ATABİLİRİZ”
Irak Gaziantep Başkonsolosu Taaban Al Bazzaz, Mersin Limanı ve MIP’in çalışmalarından oldukça etkilendiğini söyleyerek, “Türkiye’nin dünyaya açılan kapılarından Mersin Limanı bu bölge ve Irak gibi komşu ülkeleri içinde büyük taşımakta. Bu anlamda işbirliğinin daha da artmasını sağlamalıyız. Özelde MIP yönetimi ile Basra Limanı yetkililerinin bir araya gelerek işbirliği yapması sağlanmalı. Tecrübeli MIP yönetimi deneyimlerini bizler ile paylaşabilir, hatta birlikte daha kazançlı işlere imza atabiliriz” dedi.

TİCARETTE IRAK HALA GÖZDEMİZ
TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç ise yıllık 10 milyar doları aşan Irak’ın, Türkiye’nin Almanya’dan sonra halen ikinci en çok ihracat yaptığı ülke konumunda olduğunu vurgulayarak, “Komşularımız içerisinde ticari ilişkimizin halen en güçlü olduğu ülke de ırak’tır. Bugün güvenlik sorunları yaşasa da gelecek vaat eden Irak’ta yapacak çok iş var. Ve biz de ortak tarihe, geçmişe sahip bu iki kardeş ülke arasındaki ilişkilerin her anlamda gelişerek, birlikte güçlenmeleri ve kazanmaları için çalışıyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç, Sayman üye Şeyhmus Kayar ve Irak Gaziantep Başkonsolosu Taaban Al Bazzaz birlikte MIP Kurumsal İlişkiler Müdürü Metin Altınsoy’a bir plaket verdiler.

Hediye Eroğlu / MERSİN - LOJİPORT

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Deniz Ticareti Haberleri

Römorkör ihracatında artık dünyanın en büyüğü Türk tersaneleri
İran, MSC ARIES gemisine el koydu
Arkas, aldığı yeni 4 gemi ile filosunu 53'e yükseltti
Gemi kazası otomotiv sektörünü teyakkuza geçirdi
Kızıldeniz krizine hızlı çözüm, limanlarımıza tarihi rekor getirdi