Konteyner taşımacılığında gemi arzı fazlalığı alarm veriyor

Asyalı danışmanlık şirketi Linerlytica’nın yeni analizine göre, küresel konteyner taşımacılığı sektörü bu on yılın sonuna kadar sürecek ciddi bir arz fazlası riskiyle karşı karşıya kalabilir.

Linerlytica, konteyner gemi filosundaki büyümenin talep artışını geride bırakmaya devam edeceğini ve bu nedenle arz fazlasının en az 2029 yılına kadar süreceğini öngörüyor.

Şirketin kurucu ortağı Hua Joo Tan, bu tahminin Kızıldeniz’deki devam eden nakliye krizini hesaba katmadığını belirterek, Süveyş Kanalı yerine Ümit Burnu üzerinden yapılan seferlerin filo kapasitesini %7 oranında artıracağına ve durumun daha da kötüleşebileceğine dikkat çekti.

Tan ayrıca, halihazırda yılda 600.000 TEU’dan fazla kapasitedeki gemilerin hurdaya ayrılmasına rağmen, 2027 ve 2028 yıllarında yapılacak yeni teslimatların piyasada ciddi bir arz fazlası yaratacağını söyledi.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Deniz Ticareti Haberleri

Eksik gemiadamı çalıştıran armatöre her eksik için 250 bin lira ceza
Tüpraş, 4 yeni petrol tankeri alıyor
Türk armatörler 18 yıl sonra ilk kez ‘cold laid up’ hazırlığında
Ditaş, G. Koreli tersaneye 2 büyük tanker siparişi verdi
Alport, kullanıcılara bildirdi: Alsancak Limanı'nı biz işleteceğiz