İngiltere’ye “şoförsüz TIR'lar” geliyor

İngiltere devlet radyo-televizyon kurumu BBC, bu yılın ikinci yarısında “şoförsüz TIR'ların” ülkede denenmeye başlayacağını açıkladı.

Konuyla ilgili haberde; İngiltere Maliye Bakanı George Osborne’un, projenin detaylarını gelecek ay yapacağı resmi bütçe konuşmasında açıklamasının beklendiği belirtildi. Proje kapsamında TIR'ların grup halinde yola çıkacağını ve tüm filonun baştaki TIR'da bulunan tek bir şoför tarafından kontrol edeceği açıklandı. Bu uygulamanın önemli enerji tasarrufu sağlayacağı belirtildi. İlk 'şoförsüz TIR' denemesinin Cumbria’daki M6 otoyolunda gerçekleştirileceği dile getirildi.

Daimler tarafından geliştirilen 'şoförsüz TIR' ilk olarak geçen yıl Ekim ayında Almanya’da denenmişti. İngiltere Ulaşım Departmanı (Department of Transport) konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, “Bu yeni teknoloji yolculuk kalitesini artırmak için büyük bir potansiyel sunuyor. Birleşik Krallık bu birbirine bağlı ve şoförsüz TIR'ların kullanımında öncü olma potansiyelini taşıyor” dedi.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

TradeCalculusAI, doğru alıcı ve tedarikçileri anında buluyor
Artırılmış Gerçeklik | Mobil Uygulamalar | Sanat ve hayatınız
Teknoloji Yatırımlarının Türkiye Ekonomisine Etkisi
Seyir Mobil’in yazılımı sürücülerin tüm analizini çıkaracak
"Merhaba Arkadaşlar" mesajıyla dev bir lojistik şirketi çöktü