İlk elektrikli yolcu gemileri hizmete giriyor

Niagra Şelalesi Mist tur şirketi, tamamen elektrik enerjisi ile çalışan tur teknelerinde ilk yolcularını ağırlayacak.

James V. Glynn ve Nikola Tesla olarak adlandırılan sıfır emisyonlu feribotlar, yüksek kapasiteli bataryalardan alınan güçle ABD'de inşa edilen türünün ilk tamamen elektrikli gemileridir.

Piller, elektrikli tahrik motorlarının yaklaşık 530 beygir gücüne kadar ulaşmasını sağlıyor ve Hidroelektrik enerjinin tarihi evi olan Niagara Şelaleleri'nde faaliyet gösterdikleri için, yerel olarak üretilen yenilenebilir elektrik enerjisini kullanıyorlar.

Şarj süresi 7 dakika!

Tam emisyonsuz seferlerde şarj etme süresinin, iniş ve biniş sırasında olmak üzere yalnızca yedi dakika süreceği belirtiliyor.

Mist Başkanı Christopher M. Glynn. "Motor gürültüsü olmadan, misafirlerimiz doğanın seslerine ve gemilerimizin güvertesinden duyacakları şelalelerin uğultusuna hayran kalacaklar." dedi.

KAYNAK: DENİZHABER.COM

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Deniz Ticareti Haberleri

Eksik gemiadamı çalıştıran armatöre her eksik için 250 bin lira ceza
Tüpraş, 4 yeni petrol tankeri alıyor
Türk armatörler 18 yıl sonra ilk kez ‘cold laid up’ hazırlığında
Ditaş, G. Koreli tersaneye 2 büyük tanker siparişi verdi
Alport, kullanıcılara bildirdi: Alsancak Limanı'nı biz işleteceğiz