FSA’nın yeni TIS servisi ile Cidde ve İskenderiye artık daha yakın

FSA’nın, Gezairi Holding çatısı altında başlattığı TIS Servisi; Mersin – Cidde (Jeddah) – Mundra – Cidde – İskenderiye – Mersin rotasında düzenli olarak hizmet verecek. Hat planlamasında Süveyş Kanalı’nın etkin kullanımına özel önem verildi.

Uluslararası lojistik deneyimini yeni bir bölgesel operasyonla taçlandıran şirketin Doğu Akdeniz ve Orta Doğu hattında planladığı bölgesel büyüme stratejisinin önemli bir parçası olarak kayda geçti.

Yeni TIS Servisi ile Mersin’in lojistik rolü güçlenecek

FSA’nın başlattığı TIS Servisi; Mersin – Cidde (Jeddah) – Mundra – Cidde – İskenderiye – Mersin rotasında düzenli olarak hizmet verecek. Hat planlamasında Süveyş Kanalı’nın etkin kullanımına özel önem verildi.

Bu sayede transit sürelerin kısaltılması, taşıma maliyetlerinin azaltılması ve bölgesel lojistik hareketliliğin daha sürdürülebilir hâle getirilmesi hedefleniyor. Yeni servis, Mersin’in uluslararası lojistik ağlarındaki stratejik konumunu da daha da pekiştirecek.

“Bölge lojistiğine uzun vadeli değer katacağız”

Törende konuşan Feeder Shipping Agency Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Karadayı, yeni operasyonun şirket ve bölge adına önemli bir başlangıç olduğunu vurguladı.

Hüseyin Karadayı, “Bugün, şirketimiz için yalnızca yeni bir hat operasyonunun başlangıcını değil; aynı zamanda bölgenin lojistik ekosistemine uzun vadeli değer kazandıracak önemli bir adımı kutluyoruz. TIS Servisi kapsamındaki ilk gemimiz M/V NZ NINGBO’nun Mersin’e ulaşması, operasyonel kabiliyetimizin ve bölgeye duyduğumuz güvenin somut bir göstergesidir. Hedefimiz; müşterilerimize daha hızlı, daha güvenilir ve daha rekabetçi hizmetler sunarken, bölge ticaretine sürdürülebilir katkılar sağlamaktır.” dedi.

FSA yetkilileri, yeni hattın 2026 boyunca düzenli seferlerle büyütülmesi ve Mersin merkezli transit ticaret akışının güçlendirilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Deniz Ticareti Haberleri

DP World Evyap’ta uzaktan kumandalı vinçler devrede
Kılavuzluk, Römorkör ve Palamar Ücretleri Güncellendi
“Alsancak Limanı’nı bakkal kapatır gibi kapatamazsınız”
"İzmir Limanı'nda son sözü Varlık Fonu söyleyecek"
Amatör denizcilik belgeleri ve kullanım kuralları değişti