Ereğli Limanı’na ayda 50 gemi yanaşıyor

Ereğli Gümrük Müdürü Şener Küçük,Ereğli’ye aylık ortalama 50 geminin yanaştığını gelen TIR sayılarında ise ciddi bir düşüş olduğunu söyledi. Küçük, "Bunun nedeni de dünya ekonomik konjonktüründe yaşanan krizlerdir” dedi.

Ereğli Gümrük Müdürü Şener Küçük, ilçe limanına ayda ortalama 50 geminin geldiğini bildirdi. Küçük, 28 personelle hizmet verdiklerini, iş yoğunluğunun büyük bir bölümünü ise Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’na gelen ve giden gemiler oluşturduğunu belirtti.

Ereğli Gümrük Müdürlüğünün, her türlü ithalat-ihracat ve transit işlemleri yapmaya birinci sınıf yetkili olduğunu anlatan Küçük, şunları kaydetti: "İş yoğunluğunun yüzde 90’a yakını Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nın işleri yürütülmektedir. 2014'te 1 milyar 306 milyon dolar ithalat, 406 milyon 554 bin dolar ihracat gerçekleştirilmiştir. Ereğli’ye aylık ortalama 50 gemi gelmekte ve aynı oranda gemi de ilçemizden ayrılmaktadır. Son dönemde gelen tır sayılarında ise ciddi bir düşüş var, bunun nedeni de dünya ekonomik konjonktüründe yaşanan krizlerdir.”

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Deniz Ticareti Haberleri

Karadeniz'de üç yük gemisine insansız hava aracı saldırısı
Dünyanın en büyük otomasyon limanı gün sayıyor
Med Marine ile Marin Römorkör güç birliğine gitti
Bu gemi, tek seferde 10.800 araç taşıyor
Samsunport, 60 milyon dolar yatırımla elleçlemeyi 8 kat artırdı