Şehir Hatları yabancı basında

Şehir Hatları yabancı basında

 Şehir Hatları AŞ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul'daki Boğaz keyfi ve yeni ulaşım yatırımlarıyla ilgili İngiliz haber ajansı...

 

Şehir Hatları AŞ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul'daki Boğaz keyfi ve yeni ulaşım yatırımlarıyla ilgili İngiliz haber ajansı Reuters'ın servis ettiği haber, International Herald Tribune gazetesinde ve dünyanın en çok takip edilen portallarından Yahoo'nun haber sitesinde geniş yer buldu.
İstanbul'un iki yakası arasında 160 yıldır verdiği hizmet ile kentin değişmeyen sembollerinden şehir hatları vapurları ve İstanbul Boğazı'nın anlatıldığı haberde, ayrıca Boğaz'ın altından dev tüplerle geçiş sağlayacak Marmaray ile üçüncü köprü projelerine de yer verildi.
Haberde, bu yatırımların 15 milyonluk metropolde ulaşımı kolaylaştıracağı belirtilerek, Boğaz'ın eşsiz güzelliği ile yapılan vapur yolculuklarının yerini hiçbir şeyin tutmadığı, vapur yolcularının ağzından aktarıldı.
Şehir hatları vapurlarının günde 150 bin kişiyi taşıdığı ifade edilen haberde, vapur güvertesinde çay içip martılara simit atmanın tadının bambaşka olduğuna, vapur seyahatlerinin dünyada bir eşi ve benzerinin bulunmadığına dikkat çekildi.
Reuters muhabiri Alexandra Hudson tarafından kaleme alınan haberde, İstanbul'un çok güzel bir şehir olduğu ancak vapurların kenti daha da güzelleştirdiğine ilişkin İstanbulluların görüşlerine de yer verildi. Yazıda, yazar Orhan Pamuk'un babasının, ''Vapurların hepsini gölgesinden tanırım'' sözleri de alıntı yapıldı.
İDO'nun özelleştirilme sürecine de değinilen haberde, kentin klasik vapurlarının Belediyenin elinde kaldığı hatırlatılarak, Şehir Hatları AŞ Genel Müdürü Süleyman Genç'in, ''Deniz otobüsleri hız ve konfor sunuyor olsa da 30-40 yıllık şehir hatları vapurlarının güvertesinde çay yudumlayıp, martılara simit atmanın tadı başka. Şehir hatları vapurları günde 150 bin kişiyi taşıyor. İnsanlar bu yolculuk sırasında bir yandan kentin tarihi siluetini görebiliyor, diğer yandan modernleşmenin ve endüstrinin ne kadar hızla değiştiği gözlenebiliyor'' sözlerine de yer verildi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.