Şehir dışına çıkmayana mühür

Şehir dışına çıkmayana mühür

Bahçelievler ilçesinde faaliyet gösteren Otomobil Galerileri İçişleri Bakanlığı'nın 2008/71 sayılı genelgesince mühürlendi. Sabah saatlerinde Talatpaşa...

Bahçelievler ilçesinde faaliyet gösteren Otomobil Galerileri İçişleri Bakanlığı'nın 2008/71 sayılı genelgesince mühürlendi. Sabah saatlerinde Talatpaşa Caddesi'ne gelen Bahçelievler Belediye'sine bağlı zabıta ekipleri, galeri çalışanlarının içerideki araçları çıkarmasının ardından, galerilerin otomobil girişlerini mühürledi. Polis ekiplerinin de güvenlik önlemi aldığı mühürleme işlemine tepki gösteren galeri sahipleri kendilerine gidecek bir yer gösterilmediğini savundu. Galerici Vedat Kılıç "Bize korsan esnaf muamelesi yapılıyor. Bizler buranın köklü esnaflarıyız. Gitmeyiz demiyoruz. Bize yer göstersinler şehir dışında dükkan versinler gidelim. Ancak gelip 5 gün içinde dükkanınızı boşaltın diyorlar." şeklinde konuştu.

Bir hafta önce belediye tarafından kendilerine tebligat yapıldığını belirten galerici Serkan Bilginoğlu, "Beş günde nasıl toparlanacağız ve taşınacağız. Bizim iş yerlerimizde onlarca insan çalışıyor. Bu kriz ortamında bu şekilde bir uygulama yapılmasını anlamakta zorluk çeliyoruz. Bazı arkadaşlarımız yürütmeyi durdurma kararı aldı. Zabıtanın bundan haberi yok. Yürütmeyi durdurma kararını tanımıyorlar. Bu zamana kadar galerilere şehir içinde faaliyet göstereme izini veriyorlardı. Bakanlığın uygulamasını neden şimdi 5 gün içinde uygulamaya çalışıyorlar" dedi.

Mahkeme kararı olan galeriler uzun görüşmelerin ardından kapatılmazken cadde üzerinde bulunan diğer galeriler zabıta ekipleri tarafından mühürlendi. Çıkan genelge doğrultusunda Bahçelievler ilçesinde 75 adet galerinin mühürlenerek kapatılacağı öğrenildi.

ZAMAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.