SEGE, ayda 15 bin koltuk üretiyor

SEGE, ayda 15 bin koltuk üretiyor

Otomotiv sektöründe ticari araç yolcu koltuğu, hostes koltuğu ve sürücü koltuğu üretimi yapan Sege, 1991 yılında Bursa ‘da Gezerler Oto Döşeme ve...

Otomotiv sektöründe ticari araç yolcu koltuğu, hostes koltuğu ve sürücü koltuğu üretimi yapan Sege, 1991 yılında Bursa ‘da Gezerler Oto Döşeme ve Kanepe Sanayi unvanıyla koltuk tamiri, bakım ve yüz değiştirme işlemlerini yapmak amacıyla kuruldu. Sektörün ihtiyaçları doğrultusunda sürekli olarak kendisini yenileyen firma, ilk koltuk üretimine 1999 yılında başladı.

Firma hakkında bilgiler veren Sege Otomotiv Genel Müdürü Sezer Keskin, kuruluş yıllarında atölye bazında olan Sege’nin şu an itibarıyla aylık 15 bin adet koltuk üretim kapasitesine ulaşabilen imkân ve olanaklara sahip duruma geldiğini belirtti. Şu anda sadece Türkiye’de değil aynı zamanda tüm dünyada da sektöre yön veren firmalardan biri olduklarını kaydeden Keskin, “Bu başarının arkasında her türlü zorlukla başa çıkmayı başaran Sege ruhu bulunuyor. En üst düzey yöneticimizden en alt kademedeki çalışan personelimize kadar büyük bir birliktelik halinde hareket ediyoruz. Firma içerisinde oluşturduğumuz bu pozitif sinerji sayesinde her türlü müşteri istek, talep ve beklentisine kolayca cevap verebiliyoruz. Bu da bizi içinde bulunduğumuz sektörde farklı bir konuma getiriyor” diyerek sözlerine başladı.

‘YENİLİK OLMADAN PİYASADA AYAKTA KALAMAZSINIZ!’

2004 yılından bu yana Sege Taşıt Koltukları Otomotiv Sanayii Ticaret Limited Şirketi adı altında ticari faaliyetlerine devam ettiklerini ifade eden Keskin, 10 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplamda 15 bin metrekarelik bir alanda üretimlerini sürdürdüklerini söyledi. Bu imkan ve kabiliyetleri ile sektörde her türlü ihtiyaca cevap verebilecek bir düzeyde bulunduklarını vurgulayan Sezer, “Firma olarak yeniliğe inanan bir anlayış ile çalışıyoruz. Firmamız bünyesinde güçlü bir Ar-Ge birimine sahibiz. Değişen ve gelişen pazar şartlarında ayakta kalabilmenin temel şartının inovasyon olduğunun bilincindeyiz. Bu yüzden Ar-Ge birimimize ayrı bir değer ve önem veriyoruz. Ar-Ge birimimiz müşterilerimizden gelen talepler doğrultusunda yeni ürünler geliştiriyor. Bu da bize ayrı bir güç veriyor” diye sözlerine devam etti.

‘SÜRÜCÜ KOLTUĞU ÜRETEBİLEN ENDER FİRMALARDAN BİRİSİYİZ’

Sege’nin yıllardan beri ticari araç yolcu koltuğu, hostes koltuğu ve sürücü koltuğu üretimini başarıyla gerçekleştirdiğinin altını çizen Keskin, taşıt koltuğu üretiminde kendilerini farklılaştıran en önemli noktanın sürücü koltuğu üretimi olduğunu söyledi. Taşıt koltuğu üreten firmalar içerisinde sürücü koltuğu üretimi yapan Türkiye’de tek Avrupa’da da birkaç firma arasında bulunduklarını kaydeden Keskin, “Eğer bir firma sürücü koltuğu üretebiliyorsa bu, o firmanın kalitesinin ne kadar yüksek olduğunun en önemli göstergesi olarak kabul edilmelidir. Bizde sürücü koltuğu üretebilen dünyadaki sayılı birkaç firmadan bir tanesiyiz. Böylesine önemli bir alanda başarıya ulaşmış olmanın gururunu tüm Türkiye ile beraber yaşıyoruz” dedi.

 ‘KALİTEYE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ’

Otomotiv sektörünün doğası gereği yeniliklere açık ve çabuk gelişen bir sektör olduğuna dikkat çeken Keskin, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Ticari faaliyetlerimize başladığımız ilk günden bu yana firma olarak kaliteden asla taviz vermiyoruz. Mevcut olan kalite düzeyimizi her geçen gün daha da artırmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda ISO 9001:2000 belgesinden sonra ISO/TS 16949 Kalite Yönetim Sistemini 2008 yılı içerisinde firma bünyemize adapte ederek üretimlerimizde kalite ve sürekliliği sağlamaya yönelik çalışmalarımıza hız verdik. Hem sahip olduğumuz belgelendirme ve sertifikasyonlarımızla hem de üretimimizde gösterdiğimiz titizlikle sektörde önemli bir noktaya geldik.”

‘ÇÖZÜM ORTAĞI SEÇİMİNDE TEK KRİTERİNİZ FİYAT OLMAMALI!’

Ticari taşıt koltuğu üretiminde en önemli sorunun merdiven altı üretim olduğunu belirten Keskin, firmaların ilerleyen dönemlerde büyük problemlerle karşılaşmaması için merdiven altı diye tabir edilen üreticilere itibar etmemesi gerektiğinin önemini vurguladı. Firmaların çözüm ortaklarını seçerken en önemli kriterin referanslar konusu olduğunun altını çizen Keskin sözlerine şöyle devam etti: “Hemen hemen her sektörde olduğu gibi ticari taşıt koltuğu sektöründe de en önemli sorunlarımızın başında merdiven altı üretim konusu geliyor. Biz firma olarak adil olan her rekabetin piyasa koşullarında olmasını istiyoruz. Bunun da tüketicilere önemli avantajlar sağladığını düşünüyoruz. Ama haksız rekabetinde karşısındayız. Geçmiş yıllarda birçok firma zamanında teslim edilmeyen siparişlerden dolayı oldukça sıkıntı çekti. Aynı şekilde vaat edilen kalite standartlarında olmayan ürünlerden dolayı da bazı sorunların yaşandığını biliyoruz. Bizim bu konuda tavrımız oldukça net. Biz diyoruz ki, çözüm ortağı olarak seçeceğiniz firmaların referanslarına bir bakınız. Hangi firmalarla çalıştıklarına şimdiye kadar hangi projeyi gerçekleştirdiklerini iyice inceleyiniz. Sadece ucuz olmasından dolayı bir ürünü tercih etmeyiniz.”

‘ÜLKE EKONOMİMİZE KATKI SAĞLAMAYI HEDEFLİYORUZ’

Türkiye ekonomisinin son yıllarda gerçekleştirdiği büyüme ile tüm dünyanın dikkatini üzerine çektiğine değinen Keskin, “Ülkemiz gelişmekte olan ekonomik yapısıyla dünya ticaretine entegre olma hızını günden güne daha da artırıyor. Bizde proje bazında ürün tasarlayarak ya da ülkemizde ikamesi olmayan ürünleri hızla üreterek ülke ekonomisine daha çok katkı vermeyi hedefliyoruz. Rekabet ettiğimiz her pazar kesiminde tam anlamıyla mükemmel hizmet vermeyi ve müşterilerimizin ödediği bedelin hakkını vermeyi istiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

BUSTRUCK DERGİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.