Schmitz Cargobull’dan  IAA Fuarı öncesi gövde gösterisi

Schmitz Cargobull’dan IAA Fuarı öncesi gövde gösterisi

Schmitz Cargobull AG, treyler üretiminde ulaştığı 125 yıllık birikimini eylül ayında Hannover’de düzenlenecek en büyük ticari araç fuarı IAA’da sergileyecek.

125 yıldır ayakta kalmayı başaran ve Almanya’nın en önemli aile şirketleri arasında gösterilen Schmitz Cargobull, treyler üretiminde yaptığı gelişme ve yenilikleri büyük bir dünya lansmanıyla Berlin’de tanıttı. Bu yılı 61 bin adet yıllık üretim ve yaklaşık 2.2 milyar Euro ciro ile kapatacaklarını ifade eden CEO Andreas Schmitz, “Kuzey ve Doğu Avrupa piyasalarındaki olumlu gelişmeler, büyümemizdeki en önemli etkeni oluşturuyor. Litvanya ve Rusya’nın toplam satış hacmimize katkısı da yüzde 15’e ulaşmıştır” diye konuştu.

Politik ve ekonomik risklerin sayısında son aylarda artış olmasına rağmen mevcut ekonomik durum ve işgücü piyasası koşullarının olumlu seyrettiğini vurgulayan Andreas Schmitz,  “Schmitz Cargobull  Rusya’da yaklaşık 5,200,  Litvanya’da ise 4,200 satış adedine ulaşarak kendi satış planlarını aştı. Satışlar bu pazardaki yerel üretim tesisleri tarafından da desteklendi. Bu trendi sürdürmek için çok çalışıyoruz ve ticari kısıtlamalar nedeniyle engellenmek istemiyoruz" dedi.

andreas_schmitz__ceo.jpg2017 yıllı Ekim ayında Türkiye’de üretime başlayarak önemli bir pazarda daha aktif olarak yer aldıklarını söyleyen Schmitz, Adapazarı’ndaki 3.400 römork üretim kapasitesine sahip tesislerinde önümüzdeki yıllarda üretim çeşitlilikleriyle de öne çıkacaklarını kaydetti.

lansman.jpg

schmitz-toplu.jpg

Schmitz Cargobull  IAA Fuarı’na hazır

Schmitz Cargobull, IAA Ticari Taşıtlar 2018'de bir dizi yeniliği de kullanıcıların beğenisine sunacak. Schmitz Cargobull'un ürün ve hizmet uzmanları, bu yenilikler için son iki yıldır yoğun şekilde çalışıyor. Dünyanın en önemli ticari araç fuarı IAA’ya çok güçlü bir şekilde hazırlandıklarını ifade eden CEO Andreas Schmitz, “Bu yılki konseptimizi ‘akıllı treyler’ ve ‘telematik’  ağırlıklı hazırladık. Ürün ve süreçlerin dijitalleştirilmesine ve ayrıca treyler ve hizmetler arasındaki etkileşime odaklandık. Kullanıcılar için güvenlik, konfor, verimlilik ve römork kullanılabilirliğini geliştirmeye ve müşterilerimiz için verimliliği artırmaya yardımcı olan her şeyi sürekli geliştiriyoruz” açıklamasını yaptı.

transporter-ustyapi2.jpg

start.jpgtransporter-ustyapi.jpgschmitz-transporter.jpg

Transporter üst yapısı montajında rekor

Schmitz Cargobull, gelecekteki stratejisinin önemli bir parçasını da Transporter sınıfına ayırdı. Berlin’deki yeni üretim hattında yılda 7 bin 500 van üretilebilecek. Türk gazetecilerin de katıldığı dünya lansmanı, Transporter sınıfında yapılan bir şova da sahne oldu. Lansman başlarken üretim hattındaki iki kişi çıplak bir transporter aracının üst yapısını 1 saat 2 dakika gibi rekor bir sürede tamamladı. Schmitz Cargobull V.KO Van kutu gövdesi, bir dizi standart boyutta sunuluyor, böylece bir araç üreticisinin teknik özelliklerine mükemmel şekilde uyum sağlayabiliyor.

Schmitz Cargobull’un  IAA ‘da sergileyeceği diğer ürün  ve hizmetler

schmitz-s.ko-cool.jpgS.KO COOL Frigorifik Semi Treyler

Schmitz Cargobull bu yılki IAA Ticari Araçlar Fuarı‘nda S.KO COOL Treylerini yeni bir formatta sergileyecek. Nakliye çözümleri üzerine geliştirilmiş yeni frigorifik kasa yapısı, S.CU adıyla bilinen yeni nesil soğutucu ünite ve treyler ile soğutucu üniteyi uzaktan takip etmeye yarayan Telematics sistemi ile birlikte nakliye şirketleri, soğuk zincir taşımacılığı için kusursuz hale getirilmiş komple bir pakete sahip olacak.

Yarı römorkun ön kısmı komple yeniden tasarlandı. Ön duvarın korumalı bölgesi,çekici bağlantısı sırasında oluşabilecek muhtemel hasarları önlemek için daha da yukarıya çekildi. Ayrıca, ön duvarın yalıtım kapasitesi, çeşitli detay optimizasyonları ile daha da arttırıldı.

schmitz-s.cu.jpg

Yeni Nesil Schmitz Cargobull S.CU Soğutucu Ünite

Schmitz Cargobull, kendi üretimi olan  soğutucu ünitesini daha da geliştirdi ve modern bir common-rail dizel motorla donattı. Sürekli yüksek soğutma kapasitesi ve hassas sıcaklık kontrolü ile yeni nesil soğutucu ünitesi yüzde 10'a kadar daha az yakıt tüketiyor. Tüm Schmitz Cargobull soğutucu üniteleri, Ocak 2019'da yürürlüğe giren ‚‘‘Stage 5‘‘ emisyon standardına uygun olarak üretiliyor. Yeni soğutma ünitesinin ve geliştirilmiş hava sirkülasyonunun optimum tasarımı sayesinde, kullanıcılar frigorifik kasanın içersinde  daha homojen bir ısı dağılımına ulaşabiliyor.. Ekrana alternatif olarak, S.CU soğutma ünitesinin ve telematik sisteminin tüm fonksiyonları bir akıllı telefon üzerinden de kontrol edilebiliyor.

schmitz-scs-–-power-curtain.jpg

Perdeli Yarı Römork SCS – Power Curtain

Schmitz Cargobull'un POWER CURTAIN S.CS perdeli aracı, artan nakliye verimliliği ve etkili zaman yönetimi taleplerini karşılamak üzere tasarlandı.Yan çıtalar olmasa bile, DIN EN 12642 Code  XL sertifikalı üstyapı mukavemeti ilave kemerleri ve brandaya entegre çelik tel ile elde ediliyor. Kemerli bu sistemin en büyük avantajı: Yük güvenliğini sağlamak için zaman alıcı bir işlem olmaksızın daha hızlı yükleme ve boşaltma imkanı sağlıyor. Bu, sürücünün çalışmalarına daha hızlı devam etmesini ve taşıma işlemini daha da optimize etme kolaylığını getiriyor. POWER CURTAIN ayrıca hırsızlığa karşı yüksek koruma sağlıyor.

schmitz-s.cs-mega.jpeg

S.CS MEGA Perdeli Yarı Römork - 300 kg daha hafif 

Yeni geliştirilmiş soğuk bükme şasi ve ağırlığı optimize edilmiş tasarımı sayesinde S.CS MEGA  hem sağlamlık ve kalitesini muhafaza etmiş hem de 300 kg daha hafif hale geldi. Böylelikle araç 6.290 kg boş ağırlığa ulaşarak kullanıcılar için çok daha avantajlı hale gelmiş.

schmitz-s.cs-universal.jpg

S.CS UNIVERSAL Perdeli Yarı Römork - 6 tondan az boş ağırlık

Kayar Perdeli S.CS UNIVERSAL artık daha hafifletilmiş olarak kendini göstermekte. Schmitz Cargobull’un bu çok yönlü aracı  6 tonun altında boş ağırlığa sahiptir. Tabii ki, araç DIN EN 12642 Code  XL sertifikasına sahiptir ve ayrıca yeni bir tasarımda sunulan yeni yan korkuluklar ile donatılmış.

S.KI Damper Ürün Grubu

schmitz-s.ki-volume-damper.jpg

Yuvarlatılmış çelik gövde ve alüminyum kutu gövdesi ile S.KI termal damperli römork

Ağırlık azaltma özelliğine önem veren Schmitz Cargobull, yuvarlatılmış çelik gövde için geliştirilmiş ısı yalıtımı sunuyor. Yük kaybını en aza indirmek için, S.KI SR yuvarlak çelik damper gövdesinin ısı yalıtımı 2018 yılı için yeniden optimize edildi. Yenilikçi yalıtım malzemesi, sayesinde toplam ağırlık 310 kg. düşürüldü. Treylerin dış boyutları sonuç olarak önemli ölçüde değişmediğinden, damper treyler düşük ağırlık merkezini koruyor ve standart ürün gamından herhangi bir havuz kaplama seçeneğiyle birleştirilebiliyor.

 

schmitz-s.ki.jpgAlüminyum  Gövdeli S.KI VOLUME Damper Treyler

S.KI VOLUME AK yarı romörk damperli semi treyler, 160 mm daha alçak olmasına rağmen, aynı gövde hacmine ve 150 kg'a kadar azaltılmış boş ağırlığa sahip.Damperli treyler ayrıca Eylül 2018'den itibaren Schmitz Cargobull aksı ile de satışa sunulacar.


Katma değer katan hizmetler

servis.jpg

Schmitz Cargobull  Yedek Parça ve Servisleri

Schmitz Cargobull Yedek Parça ve Servisleri, yerel servis ve atölye eğitimi için yeni dijital sistemlere yatırım yaptı. Dünyanın dört bir yanındaki atölyeler uzaktan bakım uygulamalarını kullanarak Schmitz Cargobull uzmanlarıyla bağlantı kurabilecek, onarım işlemi sırasında talimatlar alacak ve çevrimiçi yardım alabilecekler. Bu, sorun giderme için gereken süreyi önemli ölçüde azaltacak ve onarım süresini en aza indirecek. Daha karmaşık onarımlar için, sanal gerçeklik tabanlı eğitim dizileri atölye mühendisleri için eğitim ve gelişmeyi artırmak için kullanılacak. Mühendislerin sanal bir dünyada onarım senaryolarını deneyimlemelerini sağlamak, eğitimin başarısını artırmaya yardımcı oluyor. Bu yeni dijital servis ve eğitim elemanları için ilk uygulama alanı yeni Schmitz Cargobull S.CU soğutma ünitesi olacak.

finans.jpg

Schmitz Cargobull Finansmanı

2017'den bu yana Schmitz Cargobull Finance, Schmitz Cargobull Sigorta Broker'ı  aracılığıyla geniş kapsamlı sigorta çözümleri sunmakta. Bu amaçla Schmitz Cargobull Finance, Almanya içindeki nakliye şirketlerinin müşterileri için Cargobull Insurance Broker GmbH (CIB) olarak faaliyet gösteren kendi özel sigorta brokerini kurdu.

telematik.jpg

Schmitz Cargobull Telematik

Schmitz Cargobull Telematik, yeni telematik donanımı, yeni sensörleri, yeni bir çevrimiçi portalı ve yeni beSmart uygulaması ile öncü yenilikler sunuyor. Proaktif Hizmetler ve Öngörülü Bakım da gelecekte dikkat odağı olacak.

Selçuk ONUR - BERLİN / LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.