Satış fiyatı belli oldu

Satış fiyatı belli oldu

HYUNDAI’nin Almanya’daki Ar&Ge Merkezi’nde tasarlanıp, Türk işçisinin emeğiyle İzmit’te üretilmeye başlanan yeni i20 satışa çıktı. 37 bin...

HYUNDAI’nin Almanya’daki Ar&Ge Merkezi’nde tasarlanıp, Türk işçisinin emeğiyle İzmit’te üretilmeye başlanan yeni i20 satışa çıktı.

37 bin 990 liradan başlayan B segmentinin yeni temsilcisi i20, donanımı ve malzeme kalitesiyle C segmentini aratmıyor. Panoramik açılır cam tavan, 7 inç dokunmatik ekranlı müzik sistemi, stop & start sistemi, navigasyon, hız sabitleyici, lastik basınç göstergesi ve led gündüz sürüş farkları gibi C segmentinde yer alan birçok özellik yeni i20’de bulunuyor. 1.2 litre benzinli 84 beygir, 1.4 litre benzinli 100 beygir ve 1.4 litre dizel 90 beygir olmak üzere üç farklı motorla tüketicilerin beğenisine sunulan araçta, otomatik vites seçeneği de mevcut. Yeni Hyundait i20 ses yalıtımı konusunda dikkat çekiyor. Hyundai yetkililerinin paylaştığı bilgilere göre yeni i20’nin ses yalıtımı için özel bir çalışma gerçekleştirildi.

4 BİN ADET SATACAK

Cunda’da düzenlenen basın buluşmasında konuşan Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, i20’lerin sağdan direksiyonlu modelleri de dahil Avrupa’ya olan tüm ihracatın Türkiye’den yapılacağını ifade etti. Göker, “Bu bize ayrı bir gurur veriyor. Son dönemde yaptığımız 508 milyon Euro’luk yatırımla birlikte toplamda 1 milyar Euro’luk yatırımı bulduk. Bu sayede kapasitemiz 200 bin adede çıktı ve yeni istihdam olanakları da sağladı. i20 ile 100 binden fazla satarak Avrupa pazarındaki B segmentindeki yerimizi alacağız” dedi. Hedeflerinin 2014 yılının son iki ayında en az 4 bin adet i20 satışı gerçekleştirmek olduğunu belirten Göker, “2015 için hedefimiz bu segmentte birinci marka olmak. Gelecek yıl 25 bin adet satmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

25 bİn adet İhraç edecek

Avrupa öncelikli olmak üzere bölgedeki 30’dan fazla ülke için sadece  Türkiye fabrikasında üretilip ihraç edilecek olan yeni i20’nin gönderildiği ilk  ülkenin Fransa olduğunu aktaran Göker, “Yeni i20’den 2014  yılında 25 bin, 2015 yılında da 110 bin ihracat gerçekleştirmeyi planlıyor” diye  konuştu.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.