Samsun yine “Otokar” dedi

Samsun yine “Otokar” dedi

Samsun, yeni otobüs yatırımları için yine Otokar’ı tercih etti. Geçtiğimiz yıllarda raylı sistemi destekleyecek otobüs ihtiyacını karşılama için...

Samsun, yeni otobüs yatırımları için yine Otokar’ı tercih etti. Geçtiğimiz yıllarda raylı sistemi destekleyecek otobüs ihtiyacını karşılama için Otokar otobüslerini seçen SAMULAŞ, yeni araç alımında da “Otokar” dedi. Otokar, bugün 23 adet otobüsü Samsun’a teslim etti.

Türkiye’nin en çok tercih edilen otobüs markası Otokar, Samsun halkının hizmetine sunulacak olan toplam 23 adet otobüsü bugün yapılan törenle teslim etti. Törende SAMULAŞ 10 adet KENT LF, 5 adet DORUK LE, 8 adet M-2010’i filosuna ekledi.

Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, teslimata ilişkin şunları söyledi: “Otokar, geniş ürün yelpazesi sayesinde yerel yönetimlere en uygun toplu taşıma çözümlerini sunuyor. Samulaş (Samsun Ulaşım A.Ş), yolcu taşımacılığının ana omurgası olan doğu batı istikametinde, geçtiğimiz yıl tamamladığı raylı sistem projesini otobüslerden uluşan bir hat ile beslemeye karar verdi. 12 metrelik otobüslerden oluşması düşünülen bu hatlarda Otokar, 12 metrelik otobüsü Kent LF’nin yanında M-2010 araçlarını da önerdi. Otokar’ın önerisi ile en çok yolcu olan saatlerde 12 metrelik Kent LF’lerin kullanıldığı Samsun’da akşam geç saatler ve haftasonları gibi yoğunluğun azaldığı zamanlarda ise daha verimli ve ekonomik olması açısından 6 metrelik M-2010’lar kullanılıyor. Böylece, günde 70 bin kişiye ulaşım hizmeti veren raylı sistemin yanısıra Otokar araçları şehirde yaklaşık 15 bin kişiyi taşıyor. Samulaş da daha uygun işletme maliyetleri ile Samsun halkına en kaliteli taşımacılık hizmetini günün her saati sunmaya devam ediyor. Araçlarımızdan memnun olan Samulaş’ın tekrar Otokar’ın otobüslerini tercih etmesi bizi çok mutlu etti. Artık Samsun’a üç farklı otobüsümüzle hizmet edeceğiz”

Otokar’ın tüm belediyelere önerdiği bu ulaşım sisteminin ilk ve en başarılı örneği olan Samsun’da raylı sistem ve farklı kapasitelerde otobüs taşımacılığı birarada başarılı biçimde yürüyor. Şehir trafiğini rahatlatması ve emniyetli yolcu taşımacılığı için kurulan raylı sisteme destek hattında hizmet veren Otokar araçları, yolcuların araca iniş binişlerinde sorun yaratmayacak, yaşlı ve engelli vatandaşları da mağdur etmeyecek konforu ve üstün standartları gözönünde bulundurularak tercih edildi. Samulaş’ın hizmetine sunulan tüm KENT LF otobüsler, DORUK LE otobüsle ve M-2010 araçları alçak tabanlı yapıları, rampası ve alçalma imkanları sayesinde engelli yolcu taşımaya uygun. Yeni ulaşım sisteminden oldukça memnun olan Samsun halkının toplu taşımaya olan talebi ise her geçen gün artmaya devam ediyor.

Üstelik çevreci motorları ile Samulaş’ın Otokar otobüsleri çevre korunmasına katkıda bulunurken, çağdaş ve modern dış tasarımları ile şehrin modern yüzüne de uyum sağlıyor.

[gallery order="DESC" columns="2"]

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.